Mias OC: Kvalitní nábytek v práci je důležitý. Proč? Trávíme v ní třetinu života

Mias Office Concept

Českou kvalitu nenahradíš II. - Mias OC spol. s r.o. a MPO

Open space, kancelář, pracovní prostor –⁠ ať používáte jakýkoli název, fakt je ten, že pracovní prostředí se pro většinu lidí stává druhým domovem. Aby ne, v zaměstnání trávíme více než třetinu svých životů. A tak je logické, že zásadní roli v něm hraje i nábytek. Ten nám slouží, ale navíc také poskytuje pohodlí a především pomáhá utvářet příjemnou atmosféru. A pokud se nám zařízení našich kanceláří nejen líbí, ale splňuje i nároky na kvalitu materiálu i samotného zpracování, pak se tomu říká radost na druhou. Právě s takovou myšlenkou k výrobě nábytku přistupuje společnost Mias OC spol. s r.o., která se už třináctým rokem pyšní osvědčením Česká kvalita.

Na českém obchodním trhu společnost Mias OC spol. s r.o. není žádným nováčkem. Ostřílení profesionálové pod touto značkou fungují déle než třicet let. Zpočátku se přitom firma zabývala kovovýrobou, později přešla na výrobu kancelářského nábytku. Své zákazníky má Mias OC nejen ve své vlasti, ale i v Německu, Rakousku, Slovensku, Holandsku a také v Itálii nebo na Balkáně.

Vybrané podmínky k v přijetí značky do programu Česká kvalita:

  1. Výrobek musí mít v porovnání s obdobnými výrobky na trhu nadstandardní kvalitu.
  2. Kvalitu musí ověřit nezávislá třetí strana, např. akreditovaná zkušebna.
  3. Dodržování kvality musí být průběžně kontrolováno.
  4. Musí být kontrolována spokojenost zákazníků.

Česká kvalita se zárukou

Značkou Česká kvalita, konkrétně v oblasti Ekologicky šetrný výrobek, se firma zaštiťuje od roku 2009. A kdo by čekal, že členové komise posuzovali pouze konečnou kvalitu výrobků, ten by se mýlil. „Ve druhém kole jsme museli splnit požadavky jednotlivých členů komisí, kteří nás byli kontrolovat, a zjistili, jakou formou tady pracujeme. Jak spolupracujeme s dodavateli, jak je hodnotíme, že máme i certifikáty ISO, a byli i v naší výrobě, aby se podívali na způsob výroby našeho nábytku,“ vzpomíná Martin Pavliš, jednatel společnosti.

Důkladným prověřením firma prochází každý druhý rok. Absolvovat znovu musí celý certifikační proces a komisi přesvědčit, že osvědčení drží oprávněně. Roli hraje spokojenost zákazníků i zmíněná kvalita vyrobeného nábytku.

„Na českém trhu byla spousta dodavatelů nekvalitního nábytku a bylo potřeba jednoznačně definovat zákazníkovi, že ten nábytek je vyráběný v České republice, z kvalitních materiálů, v dobré kvalitě i s ohledem na životní prostředí. A proto jsme tu značku chtěli získat. Pomohla nám na českém trhu i v zahraničí úspěšně prodávat naše výrobky,“ hodnotí Martin Pavliš získání certifikátu ryze pozitivně.

Národní program Česká kvalita existuje pod vedením Ministerstva průmyslu a obchodu již více než dvacet let. Jeho garantem je vláda ČR, program je zároveň součástí Národní politiky kvality ČR. Hlavním úkolem je podpora osvědčených výrobků a služeb. Pomáhá zviditelnit vybrané, a především ověřené výrobce a dodavatele na trhu, kteří v současnosti nabízejí zákazníkům nepřeberné množství služeb a zboží. Tím přispívá ke spokojenosti zákazníků, kteří tak nekoupí „zajíce v pytli“.

Vedení společnosti Mias OC spol. s r.o. je si velmi dobře vědomo, že nejen kvalita je pro zákazníka klíčová. A ví, že ho potěší i co možná nejrychlejší dodání zboží, navíc s kompletním servisem. „Jsme schopni zákazníkům nabídnout jak naše typové výrobky, tak i atypické výrobky v jednom výrobním toku tak, abychom ho nezdržovali. Přijedeme se vším, co je potřeba, namontujeme, odjedeme. Tím ušetříme čas i peníze i nám,“ vysvětluje jednatel společnosti.

Nesnadná doba plná výzev a překážek

Tak jako pro drtivou většinu firem po celém světě i pro Mias OC spol. s r.o. byly uplynulé roky vzhledem ke covidové pandemii velmi nejisté a náročné. A to především v prvním roce krize, kdy firmě citelně poklesl objem zakázek a navíc nastaly komplikace s dodávkami materiálu. „Pro nás to znamenalo navýšit skladové zásoby tak, abychom byli schopni vyrábět a dodávat zákazníkovi zboží. Bylo to náročné, ale dokázali jsme to překonat. Doufám, že to překonáme i do budoucna při energetické a válečné krizi,“ věří jednatel Mias Office concept spol. s. r. o., Martin Pavliš.

Značky kvality zařazené v Národním programu Česká kvalita

Tagy:
Německo Itálie Rakousko výroba Nizozemsko nábytek Česko Česká kvalita materiál Českou kvalitu nenahradíš Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Mias OC