V loteriích padly pohádkové jackpoty. Šťastlivec bral téměř miliardu, další se zatím nehlásí

Pohádkové jmění si na svůj účet připsal šťastlivec z Velké Británie. Vítězný tiket v loterii EuroMillions mu zajistil jackpot ve výši téměř miliardy korun. Díky výhře je nyní bohatší než řada britských celebrit, včetně rappera Stormzyho, píše Mirror. Tento víkend Britové sázeli mimořádně úspěšně. Milionové výhry padly ještě dvakrát, ani jeden výherce se však zatím nepřihlásil. Provozovatelé proto všechny účastníky vyzývají, aby si zkontrolovali své tikety.

Šťastlivci, který zůstává v anonymitě, se podařilo uhodnout všech pět hlavních čísel včetně dvou doplňkových – 11, 13, 29, 31, 47, 1 a 11. Tím získal celý jackpot ve výši 33 078 306 liber (zhruba 984 milionů korun).

ČTĚTE TAKÉ: Kousání nehtů, hlava v dlaních a bouřlivé oslavy. Princ William zaujal emocemi na tribuně

Výhra mu zajistila místo mezi nejbohatšími britskými celebritami, píše Mirror. Mimo jiné předčil i rappera Stormzyho, jehož jmění po posledním úspěšném albu This Is What I Mean, které atakovalo vrcholy hitparád, činí podle webu 32,3 milionů liber.

O obrovskou výhru se nikdo dlouho nehlásil. Teprve v neděli, tedy dva dny po losování, provozovatel soutěže potvrdil, že se držitel výherního losu přihlásil.

A nebyl jediný, na koho se při pátečním losování usmálo štěstí. Menší výhra milion liber mířila rovněž do Velké Británie. Tento hráč si však odměnu zatím nevyzvedl, píše Mirror.

Mezinárodní loterie EuroMillions se kromě Spojeného království hraje i v Belgii, Francii, Irsku, Lucembursku, Portugalsku, Rakousku, Španělsku a Švýcarsku.

V sobotu navíc padl další obrovský jackpot ve výši 15 milionů liber, informovala Národní loterie na síti X. Ani o ten se zatím nikdo nepřihlásil. Majitel tiketu správně tipnul všech šest hlavních čísel – 11, 18, 24, 37, 47 a 59. „Byl to úžasný víkend,“ okomentoval pro Mirror Andy Carter z britské Národní loterie. Zároveň vyzval všechny hráče, aby si zkontrolovali své tikety. „Získá naši plnou podporu a pomoc, aby si mohl své životní výhry začít užívat co nejdříve,“ slíbil.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dojemný čin policisty z Miami. Uprostřed noci sehnal matce, která nemohla kojit, umělou výživu

Tagy: