Kousání nehtů, hlava v dlaních a bouřlivé oslavy. Princ William zaujal emocemi na tribuně

Bouřlivě slavil vyrovnávací branku anglických fotbalistů proti Švýcarsku na Euru, stejně tak i úspěšný penaltový rozstřel, který znamenal postup svěřenců trenéra Garetha Southgatea do semifinále. „Kousání nehtů až do samotného konce,“ popsal britský princ William, jak moc klání na tribuně v Düsseldorfu prožíval.

„Kousání nehtů až do samého konce. Dobrá práce. Semifinále je tady! Věříme,“ napsal v příspěvku na sociální síti X princ William.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Skoč doleva. Anglii pomohl penaltový tahák, hrdina Pickford díky lahvi prolomil národní trauma

Fotografům se podařilo zachytit, jak emotivně klíčové momenty fotbalového střetnutí prožíval – jednou si skrýval hlavu v dlaních, jindy napjatě pozoroval dění na trávníku, aby po chvilce vyskočil ze sedačky a radostí mu ruce vystřelily k nebi.

Reprezentanti Anglie porazili ve třetím čtvrtfinále mistrovství Evropy po remíze 1:1 a prodloužení Švýcarsko na penalty 5:3. Ve středu budou hrát v Dortmundu s Nizozemskem o postup do finále. V základní hrací době otevřel skóre Švýcar Breel Embolo, vyrovnal Bukayo Saka. V rozstřelu selhal pouze Manuel Akanji, všichni angličtí exekutoři uspěli.

Hodně štěstí popřál Anglii před zápasem také nový premiér Keir Starmer. „To zvládnete,“ napsal. „Klid pod tlakem. Skvělé vítězství,“ dodal v příspěvku po konci utkání.

Princ z Walesu, který je prezidentem britské Fotbalové asociace, a tedy i velkým fanouškem nejpopulárnějšího sportu světa, byl už před zápasem spatřen v dobré náladě při diskusi s hodnostáři.

Emotivním potleskem doprovodil státní hymnu a před výkopem se vyfotil s dánským králem, dodal web People.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Komu smrdí kabina, nemůže být šéfem. Fousek by měl skončit, fotbal nikam neposunul, říká Vízek

Tagy:
Velká Británie Anglie Švýcarsko Twitter fotbal sport nehty William, princ z Walesu Mistrovství Evropy ve fotbale