Milující otec šesti dětí náhle zemřel. Jejich matka prosí o pomoc se školou i bydlením

Manžel se ráno vzbudil a s úsměvem na tváři plánoval společný výlet. Z ničeho nic ale dostal silné bolesti hlavy, během chvilky upadl do bezvědomí a zastavilo se mu srdce. Tak vypráví tragickou událost jeho žena Michaela Buriánová, maminka šesti dětí, se kterými zůstala sama. Kvůli rodinné tragédii teď prosí o finanční pomoc například s nákupem školních pomůcek nebo se zajištěním bydlení.

„Jsem maminka šesti dětí – Natálky (13 let), Saši (10 let), Andreje (8 let), Aničky (6 let), Marušky (4 roky), Maxima (3 roky). Byli jsme šťastná rodina až do jednoho osudného dne, kdy nám náhle zemřel tatínek, partner a skvělý člověk,“ vypráví svůj příběh na crowdfundingové platformě Donio.

Její manžel zemřel na náhlé krvácení do mozku. „Tatínek se jednoho dne ráno probudil a s úsměvem na tváři s námi plánoval odpolední výlet. Znenadání dostal silné bolesti hlavy. Bohužel to obyčejné bolesti nebyly,“ líčí poslední den s manželem Michaela Buriánová.

Během pár vteřin její muž upadl do bezvědomí a dostal zástavu srdce. „Přišli jsme o skvělého a usměvavého člověka, milujícího tatínka a živitele rodiny. Museli jsme se začít vyrovnávat s obrovskou životní a bolestivou ztrátou. Děti se musely vyrovnat s tím, že tatínek se už domů nikdy nevrátí,“ dodává.

Sama s šesti dětmi se nyní těžko uživí. I proto se rozhodla obrátit s prosbou na veřejnost. Lidé mohou přispět na webu Donio. Peníze z této sbírky by použila na pokrytí životních nákladů dětí. Od stravování, ošacení, lékařských výdajů až po nákupy školních pomůcek, zaplacení zájmových kroužků nebo na nákup speciálních pomůcek pro syna s mentální retardací.

Pro rodinu se zatím vybralo přes 12 tisíc korun. „Alespoň něco posílám. Kdyby každý dal trochu, aby to rodině pomohlo,“ napsala vzkaz dárkyně Veronika J. Do ukončení sbírky zbývá 51 dnů.

Tagy: