Svědkyně popisující dělobuchy a strach v obci. Co je známo o vraždě v Klánovicích?

Policisté v okolí místa činu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese

Policistům stále uniká bestiální vrah, který připravil v Klánovicích o život muže a jeho dvouměsíční dceru

Českem otřásla během minulého pátku brutální vražda 32letého otce a jeho dvouměsíční dcery. Podle dosavadních informací vyrazil muž se svým potomkem na procházku, když vtom jim zkřížil cestu vrah. Ten od té doby policii stále uniká, přičemž kriminalisté přizvali k případu i množství odborníků. Připomeňte si neobvykle bestiální případ ve stručné rekapitulaci vteřinu po vteřině.

Střelba se v Klánovickém lese ozvala v pátek po třetí hodině odpoledne. Uslyšela ji svědkyně, která se nejprve domnívala, že to byly dělobuchy. Až pak uviděla kočárek a vedle něj ležícího muže. Policisté na místo dorazili do patnácti minut. Hned za nimi přijela záchranná služba, která se oběti střelby marně pokoušela resuscitovat.

ČTĚTE TAKÉ: Pohnutá minulost Klánovického lesa: Byl domovem lapků, posloužil i jako úkryt zločinců

Ihned vyšlo najevo, že muže někdo zastřelil, stejně jako teprve dvouměsíční miminko. Případ si převzala pražská mordparta a rozjela se rozsáhlá pátrací akce v okolí Klánovic. Do ní se zapojily desítky policistů, ale také vrtulník s termovizí.

Hlídky během následujících hodin prověřovaly několik oznámení o střelbě. Byl to planý poplach. Rány způsobila pyrotechnika, a proto starostka Klánovic vyzvala, aby nikdo dělobuchy neodpaloval.

V okolí místa činu policisté posílili hlídky a provedli i razii v místní ubytovně. Vrah je i přes jejich nasazení stále na útěku. Na jeho dopadení byl vytvořen speciální tým složený z kriminalistů pražské mordparty posílený o odborníky z policejního prezidia.

Policisté následně potvrdili, že obětí je několikaměsíční dítě. Na místě činu vzniklo i provizorní pietní místo, které se začalo plnit svíčkami. Během neděle se objevila informace, že zavražděné dítě byla dvouměsíční holčička. Otci mělo být 32 let.

Obcí začal bezprostředně po vražedném řádění obcházet strach i nejistota. Pochmurná nálada setrvá v místě nejspíše do doby, než bude pachatel dopaden. Vzhledem k citlivosti případu jsou policisté spíše skoupí na slovo, a pokud se k celé věci vyjadřují, pak jen velmi stručně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lidská zrůda, nebezpečný šílenec. Může znovu střílet, varuje psycholog před vrahem z Klánovic

Tagy: