Pátrání po vrahovi z Klánovic se vyostřuje. Policejní záběry ukazují masivní akci

V Klánovickém lese probíhá rozsáhlá pátrací akce.

V Klánovickém lese pátrají stovky policistů

V Klánovickém lese v úterý kvůli případu dvojnásobné vraždy probíhá bezpečnostně pátrací akce, účastní se jí desítky až stovky policistů, vyplývá ze záběru zveřejněných policií na síti X. Právo na poskytování informací v případu dvojnásobné vraždy si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze, dále tedy nejsou pražští policisté oprávněni poskytovat k případu další informace, uvedla policie. Po pachateli kriminalisté pátrají od pátečního odpoledne.

Policisté nalezli v Klánovickém lese dva mrtvé, dospělého a malé dítě, v pátek odpoledne poté, co svědkyně kolem 15:00 nahlásila, že slyšela střelbu. „Objasnění této dvojnásobné vraždy je naší prioritou. Na případu pracuje tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů, kteří byli posílení i o kolegy z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia,“ uvedla policie na síti X v pondělí. Doplnila, že policisté mimo jiné „obsáhle a detailně“ vyhodnocují všechny zajištěné stopy, což je časově náročné.

K TÉMATU: Nikdy nezkazil žádnou legraci. Zdrcený otec zavražděného muže z Klánovic promluvil o tragédii

V úterý policie informovala o pokračujícím pátrání. „V Klánovickém lese dnes probíhá bezpečnostně pátrací akce. Právo na poskytování informací v případu dvojnásobné vraždy si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze, proto již nejsme oprávněni k věci poskytovat další informace,“ napsali policisté v úterý ráno na sociální síti X. Ze záběrů, které policisté sdíleli, je patrné, že na místě jsou desítky policistů a také koně.

Podle reportéra CNN Prima NEWS Jaroslava Kasnara je na místě až 250 policistů, pořádková jednotka, detektivové a také psovodi. „Les je uzavřený, nikdo do něj nesmí. Policisté pátrají po čemkoliv, co by mělo s případem souvislost,“ popsal Kasnar z Klánovic. Místní lidé jsou podle něj rozdělení na dva tábory. „Někteří říkají, že se nebojí, ale jiní mají strach a lesu se vyhýbají. Je to pro ně nepříjemná situace a policejní akce na klidu nepřidají,“ popsal reportér z místa dění.

Web Blesk.cz v pondělí napsal, že policisté mají k dispozici identikit podezřelého a mohlo by jít o cizince. Mluvčí pražské policie Jan Rybanský informace nepotvrdil.

Policie už v sobotu vyzvala motoristy, kteří projížděli v pátek mezi 07:00 až 17:00 okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby jí poskytli případné videozáznamy. „Veškeré informace k případu přijmou kolegové na telefonním čísle 731553135 nebo prostřednictvím e-mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz,“ uvedl tehdy Rybanský.

Lidé nadále chodí k improvizovanému pietnímu místu v Klánovickém lese, kde došlo k chladnokrevné dvojnásobné vraždě muže a jeho malé dcery. Reportéři CNN Prima NEWS u něj potkali i zdrceného otce zavražděného muže, který sem přišel za svého syna a vnučku zapálit svíčku. Se slzami v očích promluvil o okolnostech tragického incidentu.

Vystoupit přímo na kameru z pochopitelných důvodů nechtěl. Syn prý ale v osudový den pouze vyrazil na procházku, aby uspal dvouměsíční dceru. Na lesní cestě, a to jen pár kroků od domu, kde šťastná rodina bydlela, jim cestu překřížil chladnokrevný vrah.

Tatínka měl podle zjištění webu Blesk připravit o život čtyřmi ranami, přičemž jedna z nich údajně mířila na hlavu. Děvčátko následně zasáhnul do hrudi Naopak podle informací deníku iDNES vrah pálil pouze dvakrát, jednou ranou zasáhl muže do hlavy, zatímco jeho několikaměsíční dceru střelil do břicha. Této verzi odpovídá i popis svědkyně z místa činu. „Šla jsem na procházku a najednou slyším dvě ostré silné rány,“ popsala pro iDNES. Zda je policie již vrahovi na stopě, není jasné. Vyšetřovatelé se vzhledem k citlivosti případu omezili jen na pár strohých vět.

Tagy:
les Policie ČR vražda krimi Klánovice Městské státní zastupitelství v Praze