Andreu měl rozpustit v kyselině. Otci se nedá věřit, řekl syn u soudu a žádá pro něj doživotí

Miroslav Vlček

Pokračování případu zavražděné Andrey na Slovensku

V pondělí začal u Specializovaného trestního soudu v Pezinku proces v případu úkladné vraždy 34leté Andrey Vlčkové. Obžalovaným je její bývalý manžel Miroslav Vlček, který ji měl rozpustit v sudu s kyselinou. Výslech čeká také jejich společného syna, informoval slovenský web Nový čas. Miroslav Vlček mladší spolu se svou babičkou, matkou zavražděné, věří, že senát uloží trest doživotí. Syn během soudního přelíčení řekl, že obviněnému se nedá věřit, jelikož všechnu vinu hází na mrtvé.

Krajský soud v Trnavě vyhověl letos v dubnu stížnosti prokurátora Daniela Lipšice a povolil obnovu procesu proti Vlčkovi. Právě on figuruje v případu únosu své bývalé manželky Andrey. Zároveň bylo zrušeno předchozí rozhodnutí soudu, kterým byl Vlček dříve uznán vinným z trestného činu zbavení osobní svobody a skončil za mřížemi, informoval slovenský web Nový čas.

Vlček byl nyní obviněn ze zvlášť závažného zločinu úkladné vraždy. Obviněný ani státní zástupce nemají zájem uzavřít dohodu o vině a trestu. Vlček svou vinu důrazně popírá. „S činem nemám nic společného,“ řekl při výslechu před senátem. „S tvrzením obžaloby nesouhlasíme, neztotožňujeme se s ním,“ řekl obhájce obžalovaného Dušan Jóža.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie opředená mlčením. Násilná smrt v Jablonci měla být následkem rodinného konfliktu

Pondělního jednání se zúčastnila také matka oběti a společný syn Vlčkových, kterého ještě čeká výslech. Bude tak muset opět vzpomínat na hrůzné chvíle, kdy jeho matka náhle zmizela. U soudu oba příbuzní oběti sdělili, že doufají v nejvyšší možný trest, tedy doživotí. „Dcera se ho už dlouho před smrtí bála. Zavraždil jí krátce poté, co ho propustili z vězení,“ řekla v soudní budově matka oběti.

„Nemůžete mu nic věřit, veškerou vinu hází na mrtvé,“ pronesl syn zabité ženy. On ani jeho mladší bratr s obviněným mužem nekomunikují. Vraždu matky mu mohou těžko odpustit.

Rozpuštění v kyselině jako pomsta

Vlčková byla nezvěstná od 13. prosince 2016, kdy ji v Hlohovci dva muži násilím vtáhli do auta poté, co doprovodila svého syna do školky. Následně ji odvezli do skladového areálu ve Velkých Ripňanech v okrese Topolčany, kde ji bývalý manžel měl zabít a její ostatky rozpustit v plastovém sudu s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou.

„Plastový barel byl v uvedených skladových prostorách nalezen v červnu 2021 na základě příkazu speciálního prokurátora k prohlídce těchto prostor v rozsáhlé hospodářské trestní věci, kde je Miroslav V. v současné době rovněž stíhán, a to pro trestný čin založení a podpory zločinecké skupiny a pro pokračující zvlášť závažný zločin legalizace výnosů z trestné činnosti,“ uvedlo v dubnu státní zastupitelství.

Muž se údajně chtěl Andree pomstít za to, že proti němu vypovídala jako svědek v případech hospodářské kriminality. Nemohl se smířit ani s tím, že spravovala majetek společnosti VK Invest Group, na kterou si dělal nárok.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama na sídlišti v Banské Bystrici. Opilý muž zaútočil na svou bývalou partnerku

Tagy:
trestný čin krimi prokurátor kyselina Trnava Banská Bystrica sud Miroslav Vlček Hlohovec Jablonec Topoľčany