Místo zábavy bitky, rabování a stany v plamenech. Festivaly v Británii si vyžádaly i smrt

Festivaly v Británii se změnily v peklo.

Nebezpečné festivaly v Británii

Festivalový víkend plný násilí má za sebou Velká Británie. V boj o život se tam zvrhly akce hned v několika městech. Ozbrojení policisté se marně snažili zastavit řádění výtržníků. Návštěvníkům tak aspoň radili, aby na místě nenocovali a raději odjeli pryč.

Bitky, rabování a stany v plamenech. Letošní festivaly Reading a Leeds, na které přijely desetitisíce fanoušků, měly dramatickou dohru. Svědci vypověděli, že uvnitř některých stanů byli stále ještě lidé, když je členové gangů zapalovali.

„Nebylo to tam bezpečné. Ani pro dva dospělé lidi, natož pro všechny ty děti,“ uvedl jeden z návštěvníků. Hasiči bojovali s ohnivým živlem a policisté z festivalu vykázali desítky výtržníků. Vyděšení návštěvníci se snažili rychle odjet.

„Cítili jsme, jak se celá atmosféra změnila. Když jsme viděli, jak lidé začali sbírat stany a odpadky a házet je na stromy a po kempu – řekli jsme si, že bude nejlepší sbalit se a vyrazit pryč,“ podotkli další návštěvníci.

Původně slibně začal po dvouleté pauze také karneval v londýnském Notting Hillu. „Karneval mám v krvi, už léta a nikdy bych nepřestala. Dokud mi tělo neřekne stop, tak to budu dělat,“ uvedla Neisha Diazová, účastnice festivalu. Další účastník akce Alexander Payne doplnil, že všichni přítomní spolu dobře vychází a atmosféra je fantastická.

To se ale o několik hodin později změnilo. Karneval skončil jedním ubodaným mladým mužem a pozatýkáním více než dvou set lidí.

Tagy: