Hazardér se šel projít k rozvodněné Odře a uvízl v proudu. Vysíleného ho vytahovali hasiči

Ostrava, říčka Porubka. (14.9.2024)

Aktuální situace s povodněmi v Moravskoslezském kraji

Hasiči v Ostravě zachraňovali mladého muže, který v neděli večer vyrazil na procházku k rozvodněné řece Odře. Uvízl v silném proudu a nebyl schopen se sám vrátit do bezpečí. Řekla to mluvčí moravskoslezských hasičů.

„Muž se vydal během včerejších (nedělních) podvečerních hodin na procházku mezi městskou částí Výškovice v Ostravě a Polankou nad Odrou, bohužel uvízl v silném proudu vody, částečně krytý stromem, kterého se přidržoval,“ uvedla mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Veselí nad Lužnicí s napětím vyhlíží 50letou vodu. Rozhodnutí o evakuaci se odkládá na pondělí

Dodala, že mladík nebyl schopen vrátit se zpět do bezpečí za pomoci vlastních sil. „K jeho záchraně tak byla vyslána profesionální jednotka hasičů z Ostravy-Jihu a lezci z hasičské stanice v Ostravě-Porubě. Zcela vysíleného muže hasiči zachránili,“ řekla.

K záchraně lidí jsou v regionech postižených záplavami používány i vrtulníky. „Jen během neděle bylo v Moravskoslezském a Olomouckém kraji s pomocí vrtulníku zachráněno 130 osob a šest domácích zvířat. Jednalo se o kočky a psy,“ uvedla.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Domy zatopené až po střechu. Letecké záběry odhalují rozsah zmaru na Opavsku a Jesenicku

Tagy:
katastrofa Ostrava Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj přírodní katastrofa Poruba Odra okres Opava okres Jeseník Veselí nad Lužnicí Ostrava-Jih katastrofy, nehody a mimořádné události Výškovice