Jdi do h*jzlu, rakovino, nevzdává se moderátorka CNN. Popsala, jak ji má zachránit jed

Moderátorka CNN Sidnerová promluvila o boji s rakovinou.

Moderátorka CNN Sara Sidnerová promluvila o rakovině

Myslela jsem si, že budu ležet v posteli a jíst brčkem, popsala moderátorka CNN Sara Sidnerová moment, kdy se dozvěděla, že má rakovinu. Nyní ve videu pro CNN popsala, jak se zákeřnou nemocí bojuje a co ji ještě čeká.

Moderátorka CNN Sara Sidnerová se v listopadu loňského roku dozvěděla, že má rakovinu ve třetím stadiu. „Když jsem zjistila, že mám rakovinu a musím podstoupit chemoterapii, myslela jsem si, že budu ležet v posteli, jíst brčkem a že nebudu moct nic dělat, že nebudu moct žít svůj normální život,“ svěřila se Sidnerová.

Ve videu, které v sobotu zveřejnila CNN, Sidnerová popisuje svůj dosavadní boj se zákeřnou nemocí a léčbu infuzemi. „Dnes je číslo šest z šestnácti, které musím dostat. Je to jed, který se vám dostává do těla. Otráví vás, aby vás léčili, což mi přijde naprosto šílené, ale tak to prostě je,“ popsala při infuzi Sidnerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Supermodelka 80. let odhalila rakovinu kůže náhodou. Ukázala fotky po vyoperování nádoru

Po prvních několika dávkách se prý cítila normálně. „Vlastně jsem se zeptala svého lékaře: Funguje to svinstvo?“ líčila moderátorka. Dodala, že při čtvrté infuzi se cítila jako superžena. Poté se ale začaly objevovat první negativní účinky infuzí. „Pořád jsem chodila do práce, ale párkrát se mi stalo, že jsem řekla: Můžete mi sem přinést kýbl? Asi je mi špatně,“ přiblížila Sidnerová.

Poté začala ztrácet první vlasy. „Rozhodli jsme se zkusit studené čepování, což je něco, čímž se můžete pokusit zachránit si vlasy. Obvykle 60 až 80 % vašich vlasů vypadne po druhé infuzi, při troše štěstí po třetí, takže jsem na to byla připravená,“ popsala moderátorka, přičemž v ruce držela malý chomáček svých vlasů. „Nedá se s tím nic dělat. Nevypadá to jako hodně, ale rozhodně to tak sakra není,“ uvedla.

V jejím případě je prý šance na přežití 60 až 70 procent. „Mám před sebou ještě několik měsíců chemoterapie. Po jejím skončení následuje přestávka, aby se tělo tak nějak vypořádalo se zbytky chemoterapie. Pak mě čeká dvojitá mastektomie (chirurgické odstranění prsů, pozn. red.),“ sdělila Sidnerová.

V reportáži CNN se také svěřila, že se jí od puberty nelíbí její tělo. Teď to ale vidí jinak. „Jednou jsem byla v posilovně a děkovala tělu. Tomu tělu, které jsem psychicky týrala. Musím se mu omluvit. Opravdu jsem se zanedbávala. Mrzí mě, že jsem tělo tak trochu využívala a nevracela mu to, když to potřebovalo. To je skutečná lekce, co je péče o sebe. Skutečná péče o sebe je pro mě pití vody, jít si zaběhat, moct si zacvičit, moct se naštvat, vybrečet se. Proč se to učím až teď v padesáti? Nevím,“ posteskla si Sidnerová. „Jdi do hajzlu, rakovino. Jsem pořád tady,“ říká moderátorka na závěr videa.

Tagy:
CNN rakovina chemoterapie USA Sara Sidnerová Sara Sidner