Moderátorka Perkausová o koronaviru: Podepsalo se to na plicích, pořád jsem unavená

Eva Perkausová

Eva Perkausová v karanténě: Jaký průběhem u ní má COVID-19?

Moderátorka CNN Prima NEWS Eva Perkausová se v izolaci léčí s koronavirem. V živém vysílání Hlavních zpráv prozradila, jak se cítí a co ve volných chvílích dělá. Až bude opět zdravá, plánuje darovat plazmu. I díky kampani CNN Prima NEWS a Českého červeného kříže nazvané Ruce.

„Je mi znatelně lépe, ačkoliv hlas není ještě úplně v pořádku,“ uvedla chraplavě moderátorka, které nebylo dobře už v úterý. Večer se jí přitížilo a test poté prokázal, že je pozitivní na koronavirus.

Jako většina nakažených se i Perkausová musela poprat se znatelnou únavou. „Energii jsem už načerpala. Dokázala bych i něco dělat, ale pořád je znát, že je tělo unavené,“ řekla krásná moderátorka s tím, že se při větší zátěži rychle zadýchá.

Kromě únavy ji trápí i další častý příznak onemocnění COVID-19, kašel. „Podepsalo se to na plicích,“ připustila. Proto se i nadále snaží nepřetěžovat. „Odpočívám u filmu nebo s knihou. Jakmile mi je lépe, jdu třeba uvařit,“ popsala. V izolaci je se svým přítelem.

Hned, jak bude moci, plánuje oblíbená moderátorka darovat plazmu. „Už předtím jsem díky kampani Ruce měla v plánu jít darovat krev, teď půjdu darovat plazmu,“ slíbila Perkausová.

Kampaň Ruce spustil Český červený kříž ve spolupráci se CNN Prima NEWS. Lidem má připomínat, že i přes probíhající pandemii koronaviru je i nadále možné a hlavně důležité darovat krev.

Tagy: