Záběry hrůzy na bungee jumpingu: Muže vystrčili, když se přetrhlo lano, byl už v bezvědomí

O vskutku hororovém zážitku může vyprávět 39letý turista Mike z Hongkongu. Ten se během své dovolené v thajském Pattayi rozhodl vyzkoušet adrenalinový bungee jumping. Osudným se mu však mohlo stát lano, které měl omotané kolem nohou – na záběrech dokumentujících nebezpečnou situaci je jasně vidět, jaký kousek nad vodní hladinou se přetrhlo. Nakonec skončil s četnými zraněními v nemocnici. Informuje o tom zpravodajský web Daily Mail s tím, že další rána přišla pro Mikea později, když se dozvěděl o návrhu zábavního parku na odškodné – jako nefér ho odmítl.

Při skoku z desetipatrového pódia prasklo lano jen malou chvilku před tím, než se Mike ponořil do vody. Tento moment je zaznamenaný na videu, které zveřejnil web stanice CNN. Na něm je vidět, jak se muž nechá strčit z plošiny a letí střemhlav dolů. Pak se ale ve zlomku vteřiny vše pokazilo a právě vodní plocha ho nejspíše zachránila od nejhoršího. Během skoku navíc Mike ztratil vědomí a probral se až po pádu do vody. Sám pak dokázal doplavat na hladinu, kde mu personál pomohl z jezera ven.

ČTĚTE TAKÉ: Zaslechla signál a skočila. Mladá dívka zemřela při bungee jumpingu ještě ve vzduchu

Ihned poté byl Mike převezen do nedaleké nemocnice. „Dopadl jsem na levou stranu, takže tam byla zranění vážnější,“ uvedl pro CNN. Dle webu The Sun měl nejen modřiny, ale také otok kolem levého oka a rovněž přišel o kůži v podpaží. Navíc měl prodělat i plicní infekci, pravděpodobně způsobenou znečištěnou vodou, které se při pádu napil.

Směšný návrh kompenzací

Zábavní park měl dle Daily Mail kompenzovat postiženému turistovi z Hongkongu pouze náklady za pohotovostní ambulantní služby a peníze, které za svůj nezapomenutelný „zážitek“ zaplatil. Léčebné výlohy, které Mike vyčíslil na 50 tisíc hongkongských dolarů (téměř 140 tisíc korun), byly však uhrazeny až z jeho cestovního pojištění. Jak uvedl pro The Sun: „Odmítl jsem navrhovaný kompenzační plán parku, protože je to vůči mně nespravedlivé. Kdyby byla nehoda o něco vážnější, mohl jsem přijít o život.“

Tagy: