Bermudský kryptoměnový ráj: Ostrovy lákají na bitcoin a výhodné daně

Bitcoin a Bermudy

Cryfin aktuality, 19. díl

Správa Bermudských ostrovů oznámila, že chce z území udělat kryptoměnový ráj. Už nyní jsou Bermudy díky výhodným daňovým podmínkám útočištěm pro 14 kryptoměnových firem. Co dalšího hýbe světem kryptoměn? To tradičně prozradí další díl pořadu Aktuality z kryptosvěta ve spolupráci se společností Cryfin.

Kryptoměnový svět nadále tíží spíše negativní sentiment. Ani červené svíčky v grafu ale nebrání firmám v rozletu. Jedna z nejznámějších kryptoměnových burz Binance pořádně šlápla na pedál a pokračuje v expanzi. Její dceřiná společnost Binance Labs vybrala 500 milionů dolarů pro nový investiční fond, ze kterého chce podporovat projekty spojené s webem třetí generace.

Ne každé kryptoměnové firmě se ale daří tak jako Binance. Zaměstnance musejí propouštět společnosti ze Severní i Latinské Ameriky nebo Blízkého východu. „Burza Gemini propustila kvůli krypto zimě deset procent zaměstnanců. Jde o první úbytek od založení v roce 2014. Coinbase už dříve ohlásila snižování výdajů. Nyní prodlužuje moratorium na přijímání zaměstnanců, zároveň také stáhla některé nabídky práce. V nedávné době propouštěl také BitMEX,“ vypočítává Cryfin.

Propouští také brazilská služba 2TM, která ztenčí své řady o 12 procent. Vyhazovat zaměstance už začala také mexick burza BitSo i bahrajnská burza Rain Financial, která kvůli propadu trhu propustí desítky lidí.

Krypto Bermudy

Investory láká po Salvadoru, Středoafrické republice nebo Gibraltaru další území na mapě. Konkrétně jde o souostroví Bermudy, které vábí kryptoměnové nadšence především na výhodné daňové podmínky.

„Bermudy vyhlašují, že se chtějí stát krypto hubem. Stejně jako Malta, Lichtenštejnsko a Gibraltar jsou malou zemí, která se snaží lákat investory z relativně nového odvětví. 27 procent ekonomiky tvoří mezinárodní obchod. V zemi je registrováno 14 krypto firem,“ přiblížil Cryfin.

V některých zemích naopak negativní sentiment spojený s pádem kryptoměnového systému Terra uspíšil vznik regulací. Své o tom vědí v Japonsku. Země představila zákon na regulaci stablecoinů. Japonský parlament je definoval jakou formu digitálních peněz a limitoval počet institucí, které mohou stablecoiny vydávat.

Tagy: