Motorkář minul policisty dvousetkilometrovou rychlostí. Manévr na D11 zachytila kamera

Nebezpečnou jízdu předvedl motorkář na dálnici D11. Nejenže se řítil více než dvousetkilometrovou rychlostí v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost 130 km/h, ale navíc předjel auto zprava, tedy nepovoleným způsobem. K jeho smůle šlo o neoznačené služební vozidlo dálniční policie.

Situace se udála před pár dny na dálnici D11 z Prahy do Hradce Králové, policisté informaci zveřejnili v pondělí. „V uplynulých dnech zastavila hlídka dálničního oddělení Prahy čtyřiapadesátiletého motorkáře, který jel po dálnici D11 ve směru do Hradce Králové,“ uvedla policejní mluvčí Martina Jandová.

ČTĚTE TAKÉ: Krvavé záběry: Influencer zničil luxusní McLaren. Jízdu živě vysílal, v dešti nezvládl řízení

Policisté měli k zastavení „piráta silnic“ hned dva důvody. Jedním z nich byla jeho vysoká rychlost. „Hlídka se rozhodla motorkáře zastavit z toho důvodu, že překročil povolenou rychlost, jel 210 km v hodině,“ vysvětlila mluvčí policie.

Muž za řídítky silného jednostopého stroje na sebe policisty upoutal sám, protože přejížděl z pruhu do pruhu a přímo před nimi předvedl nedovolený manévr. K jeho smůle vše zachytila palubní kamera auta. „Motorkář předjel služební vozidlo zprava, což není dovoleno,“ řekla Jandová. A tak se stalo to, co se muselo stát – policisté se vydali za ním. Když řidič motorky ve zpětných zrcátkách zahlédl blikající policejní majáky, správně uznal, že něco nebylo v pořádku a uposlechl výzvy policistů.

„Hlídka motorkáře zastavila na odbočovacím pruhu na bezpečném místě, provedla dechovou zkoušku s negativním výsledkem a na místě mu byl odebrán řidičský průkaz,“ uzavřela mluvčí. Řidičák se mu ale pravděpodobně jen tak nevrátí, hříšník může počítat s až 18měsíčním zákazem řízení, pokutou do 25 tisíc korun a šesti trestnými body.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: S podzimem přibývá srážek se zvěří. Jak se na silnicích chovat, abychom se střetu vyhnuli?

Tagy:
policie dálnice Hradec Králové silnice dopravní nehoda Praha trestná činnost Dálnice D11 Martina Jandová McLaren Automotive trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda