Servírka dostala tuzér tisíc dolarů. Její radost umocnilo zjištění, kdo je dárce

Hollie Lalondeová

Skrze spropitné našla bratra

Tučné spropitné je samo o sobě velmi příjemným překvapením i vítaným zpestřením platu pro lidi pracující v gastronomii. Jedna americká servírka však díky neobvykle vysokému dýšku poznala muže, jehož rodina se jí v dětství ujala. Úplnou náhodou tak našla syna svých pěstounů.

Hollie Lalondeová měla obvyklou večerní službu v restauraci. Ten den neočekávala nic výjimečného. Začala obsluhovat u stolu, který ani nespadal do jejího přiděleného sektoru.

Nakonec se ukázalo, že to byla správná volba. S hosty navázala příjemnou konverzaci. Největší překvapení pro ni ale přišlo až po vyrovnání účtu.

„Dali mi spropitné ve výši tisíc dolarů (přes 20 tisíc korun, pozn. red.). Myslela jsem, že budu mít infarkt,“ svěřila se Hollie. O štědrém muži, který platil, poté zjistila, že se jmenuje Jon Dam, což pro ni nebylo neznámé jméno.

„Moc jsem si přála, aby to byl příbuzný Mary Lou Damové – paní, která se o mě postarala, když jsem byla dítě a nikoho jsem neměla,“ vysvětlila servírka. Její přání se vyplnilo. Šlo skutečně o syna ženy, která se o Hollie starala.

Jon Dam sice o Hollie slyšel, nikdy se s ní ale nesetkal, protože v té době byl na škole a nebydlel s rodiči. „Vím, že pro ni máma brala dárky na Den díkuvzdání i na Vánoce,“ potvrdil.

Jeho matka však zemřela před 16 lety na rakovinu. S Hollie se tak setkal úplnou náhodou. „Je to až neuvěřitelné, že byla ve službě právě ten večer a že měla na starosti právě nás,“ řekl Jon.

Osudové setkání přišlo pro servírku v ten nejlepší čas. Uplynulý rok se jí prý moc nedařilo. „Jon mi řekl, že tu teď pro mě bude po zbytek mého života. Přesně tak, jak by si to jeho maminka přála,“ dodala.

Ještě tučnější spropitné dostala servírka v Texasu. Zákazníci jí nechali v přepočtu 43 tisíc korun, o které vedla spor se svým šéfem.

V Česku se zase řeší, jestli by dýško nemělo být povinné. Co si o tomto návrhu myslí prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza, čtěte zde.

Tagy:
jídlo restaurace Texas Vánoce dolary pití Tomáš Prouza peníze Česko USA náhoda spropitné kuriozita servírka Hollie Lalondeová Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky Den díkůvzdání