Muž, který v Káraném polil ženu hořlavinou a zapálil, byl obviněn z pokusu o vraždu

Policisté obvinili muže, který měl v obci Káraný u Prahy nejprve polít hořlavinou a pak zapálit svou partnerku.

Vražda upálením

Policisté obvinili muže, který měl v obci Káraný u Prahy nejprve polít hořlavinou a pak zapálit svou partnerku. Za pokus o vraždu může strávit ve vězení až 18 let.

Hrůzný čin se v chatové oblasti odehrál v sobotu večer. Opilý muž se podle vyšetřovatelů se svou partnerkou nejprve pohádal. Když si pak šla lehnout, polil ji hořlavou látkou a škrtnul. Popálená žena si ještě z posledních sil stihla zavolat pomoc.

„Utrpěla popáleniny asi na 10 až 15 procentech těla, a to zejména na hrudníku a horních končetinách,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová. 43letý muž skončil v cele a byl obviněný z těžkého ublížení na zdraví. Policisté ale museli nejprve počkat, až vystřízliví a bude vůbec schopný výslechu. Nadýchal totiž více než tři promile alkoholu.

„Vyšetřování případu si v neděli převzali krajští kriminalisté,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu pokusu o vraždu.

Co muže vedlo k tomu, že se své partnerky chtěl zbavit tak brutálním způsobem, zatím není jasné. Policisté ale na místě podle informací Krimi zpráv zasahovali kvůli nejrůznějším incidentům opakovaně.

„Pachatel se dostane do určitého stavu, kdy má pocit, že jen fyzická likvidace jeho partnera ho uspokojí. Což je velký omyl. Bohužel na to pachatelé přijdou, až když to spáchají,“ uvedl psycholog Karel Humhal.

Kriminalisté zjišťují motiv činu a budou podávat návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Za pokus o vraždu mu hrozí až 18 let vězení.

Tagy: