Soused ho pobodal po hádce kvůli kouření. Muž z Berounska poprvé promluvil o incidentu

Muž s nožem

Zpověď pobodaného

Muž na Berounsku se v listopadu pokusil zavraždit nožem svého souseda. Napadený utrpěl několik bodných ran a následně se tři měsíce léčil. Nyní poprvé od potyčky promluvil. Redakci CNN Prima NEWS přiblížil, co se tehdy v noci stalo.

Redakce CNN Prima NEWS do domu v Tmani na Berounsku vyjela již potřetí. Poprvé se v něm pobodali sousedé, podruhé jiný soused střelil do nohy druhého a potřetí se reportér do domu vrátil kvůli svědectví ohledně prvního případu.

„Asi v půl deváté večer jsem uslyšel bušení na dveře. Šel jsem se podívat, co se stalo. Najednou jsem zjistil, že si opilý soused přišel vyřizovat účty. Nadával mi,“ vzpomínal napadený Pavel Jansa.

Jemu, stejně jako většině dalších obyvatel domu totiž vadilo, že jejich soused kouří ve společných prostorách budovy. Loni v listopadu, den před útokem, se Jansa rozhodl kuřákovi jeho jednání vyčíst, a to poměrně rázně. O den později se problémový muž napil a pravděpodobně se rozhodl, že slova Jansy nenechá jen tak, a pustil se s ním do konfliktu.

„Začal mi vysvětlovat, že on si tady bude dělat, co chce. Hádali jsme se. Řekl jsem mu, že v takovém stavu nemá vůbec smysl se s ním o něčem bavit. Nechtěl to přijmout. Pak jsem ho vystrčil ze svého bytu,“ dodal napadený Pavel Jansa.

Na chodbě pak došlo k zápasu. Kuřák pak skončil na zemi a stáhl s sebou Jansu. U toho ale už byl soused, který vše viděl. „Pavel se urychleně zvedl, otočil se a šel do svého bytu. Když byl asi metr od svého bytu, tak vyběhl otec útočníka, který Pavla pobodal,“ řekl soused pro CNN Prima NEWS.

„Dostal jsem dvě rány na záda a dvě dopředu. Pak přiběhl kamarád. Myslím, že mi zachránil život. Ten útočník byl jak smyslu zbavenej,“ svěřil se napadený. Policisté případ nakonec kvalifikovali jako pokus o vraždu. Soused se pobodanému dosud prý ani neomluvil. Muž, který Pavla Jansu bodl, dosud není odsouzený a čeká ve vazbě.

Tagy: