Srdce pro hrdinu: Muž na Kutnohorsku skočil pro štěňata do kontejneru, nyní zachránil koťata

Muž na Kutnohorsku zachránil štěňata z kontejneru.

Záchrana štěňat

Seriál Srdce pro hrdinu přináší další příběh. Ve Zbraslavicích na Kutnohorsku skočil muž do kontejneru, odkud vytáhl igelitku se štěňaty. Tři z nich ještě zachránil. A právě díky jeho včasné pomoci dostali pejsci šanci na další život. Nedávno se mu navíc povedla další záchrana, když cestou z dovolené pomohl přežít koťatům.

První chvíle, když pan Jirák vytáhl zavázanou igelitku z kontejneru, vypadaly pro čerstvě narozená štěňata dramaticky. Tři ze šesti byla ještě naživu, okamžitě je tak vzal k sobě na chalupu, začal se o ně starat a přitom sháněl pomoc. To se mu podařilo. „Jak říkají záchranáři, bylo to takové tunelové vidění. Nakrmit je, ohřát vodu. Když jsem pak viděl fotky, jak rostou a hrají si s koštětem, tak to bylo moc pěkné,“ líčil zachránce Jaroslav Jirák pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záchranáři v Hradci Králové zasahovali u nahé zdrogované ženy. Měla jen kabelku, řekl strážník

Nejdřív se štěňata dostala k náhradní mámě, která je přijala za své. „Ta tři štěňata ukázala, že mají vůli žít, tak to dobře dopadlo,“ sdělil Jirák. „Jsme je vzali a přidali jsme je k těm našim. Ona si k nim lehla a za chvilku už chlastali všecky tři. Mamina je neodháněla, tak to bylo v pohodě,“ líčila majitelka adoptivní feny Eva Prášková.

„Dokonce jsem se na ně byl podívat, než šli do náhradních rodin. Vyrostli, jsou z nich krásní špunti, zaplať pánbůh za takový konec, tři to zvládli a doufám, že budou mít hodně lásky v nových rodinách,“ řekl Jirák.

O tom, že by si psy nechal, pan Jirák nemohl uvažovat. Zvíře už doma totiž má. Před pár týdny se mu ale povedla další záchrana. „Jeli jsme z dovolené z Jeseníků a stavovali jsme se na přehradě, že se podíváme na výhled. Objevili jsme tam tři malé kočičky, tak jsme to celé kolo pomoci absolvovali znovu,“ uvedl Jirák.

Už příští týden uvidíte reportáž o dvou zachráncích, kteří pomohli ženě z hořícího pekla. Na webu CNN Prima NEWS si můžete všechny příběhy znovu připomenout a tomu, který vás nejvíce osloví, darovat srdce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jako strážný anděl. Žena ocenila hrdinného řidiče, který jí na Zlínsku zachránil život

Tagy: