Jako strážný anděl. Žena ocenila hrdinného řidiče, který jí na Zlínsku zachránil život

Muž zachránil ženu, kterou postihla mrtvice.

Robert Mucska byl ve správnou chvíli na správném místě

Robert Mucska byl ve správnou chvíli na správném místě. Zachránil totiž ženu, kterou na Zlínsku postihla cévní mozková příhoda. Ona sama na ten den vzpomíná jako na své druhé narozeniny.

Když doručovatel Robert Mucska přivezl objednávku, zákaznice mu nezvedala telefon a dveře nikdo neotevíral. Po nějaké době vyšla z domu vyděšená žena. „Až potom jsem zjistil, že to byla tchýně, ta mi řekla, že tam paní leží v kuchyni,“ řekl Mucska.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Výbuch propan-butanu v domě na Brněnsku. Dva lidé jsou v kritickém stavu, zasahoval vrtulník

„Zazvonil mi telefon, potom se mi zatočila hlava a už vím jen to, že jsem nebyla schopná ten telefon vzít. Sesunula jsem se na zem, pak jsem vnímala, jak přišel s mojí tchýní do kuchyně, a pak jsem ho jen slyšela, jak říká: ‚Paní, vy budete mít mozkovou mrtvici, já vám zavolám záchranku‘,“ popsala zachráněná Marcela Ponížilová.

Zachránce pomáhal, i když přijela sanitka. Naložení pacientky se díky němu ještě urychlilo, právě čas hrál v tomto případě zásadní roli. „Ještě večer mi volala doktorka ze sanitky, že jeli na specializovanou kliniku a že to bylo do pěti minut, takže bude všechno v pořádku,“ uvedl Mucska.

Žena nemá vážné následky

„Díky rychlému zásahu, díky panu Mucskovi a posádce rychlé záchranné služby ze Zlína je můj stav dobrý. Nemám žádné fyzické postižení, jen se dolaďuje stav z hlediska únavy,“ sdělila Ponížilová. „Je to můj strážný anděl, kterého si budu připomínat vždy 1. listopadu. To pro mě budou druhé narozeniny,“ dodala.

Pokud se vám tento příběh z projektu Srdce pro hrdinu bude líbit, můžete pro něj hlasovat na webu CNN Prima NEWS. Už příští týden Krimi zprávy představí další příběh se šťastným koncem. Půjde o muže, který zachránil čerstvě narozená štěňata vyhozená v kontejneru.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mladíci v Brně zbili staršího muže, ten se skutálel ze schodů. Policie již agresory dopadla

Tagy: