Otřesný útok. Muž v USA vtrhl do domu sousedů, malému chlapci rozbil lebku baseballovou holí

Hrozivý útok na malého chlapce řeší policisté v Texasu. Teprve šestiletý Jeremy z Austinu musel být hospitalizován poté, co ho baseballovou pálkou zmlátil soused. Píše o tom web USA Today News. Mezi zraněnými je podle amerických médií i matka pachatele, která se ho údajně pokoušela zastavit. Motiv útočníka detektivové nespecifikovali. Sled událostí policistům popsala násilníkova žena.

Devětatřicetiletý Daniel Logan se měl do domu svých sousedů vloupat 11. září. Následně se podle informací webu USA Today News vkradl do pokoje malého chlapce, kterého udeřil baseballovou pálkou. Útokem mu způsobil mnohočetné zlomeniny lebky a otok mozku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž pobodal členy rodiny, chtěl z nich „vyhnat ďábla“. Olomoucký soud přihlédl k jeho nemoci

„Jeremy je stále v kritickém stavu, ale pohybuje končetinami a reaguje,“ popsal vývoj situace Arturo Diaz, který na GoFundMe organizuje sbírku určenou na úhradu lékařské péče. Dosud se podařilo vybrat více než 210 tisíc dolarů (zhruba pět milionů korun).

Podle zpráv amerických médií měl Logan během svého řádění ublížit i svojí matce, která ho následovala do domu sousedů, aby ho zastavila. Cynthii Loganovou měl uhodit taktéž pálkou, konkrétně do obličeje. V důsledku toho skončila žena s potrhaným čelem, zraněným okem a vyraženým zubem. Momentálně se zotavuje, popsalo CBS KKTV.

K celému incidentu se vyjádřila mimo jiné i násilníkova manželka. Detektivovi, který byl na místě činu první, popsala, že ji vzbudily hlasité rány. Následně našla otevřené dveře od domu a na zahradě si všimla díry v oplocení k Jeremyho domu. Zahlédla rovněž rozbité okno, ze kterého slyšela výkřik své tchyně a rodičů napadeného dítěte. Loganova matka údajně krvácela a křičela, že Daniel uvnitř všechny zabíjí. Naléhala proto, aby byla přivolána policie.

Pachatel měl před tímto incidentem údajně čistý rejstřík. Za násilný čin mu hrozí trest odnětí svobody až 99 let. K případu se vyjádřila i kancelář šerifa Williamson County TX. „Logan byl obviněn ze dvou trestných činů prvního stupně, a to za těžké ublížení na zdraví dítěte a člena rodiny pomocí smrtící zbraně. Veřejnost už není v ohrožení,“ píše mluvčí kanceláře Gracie Perezová.

Daniel Logan, a 39-year-old Georgetown man, has been charged with two first-degree felonies, Injury to a Child and...

Posted by Williamson County TX, Sheriff's Office on Monday, September 11, 2023

Své vyjádření pro média poskytl také otec napadeného hocha. Přiblížil, že jeho syn je velmi aktivní v bojovém umění džiu-džitsu, ve fotbale, ale také v malování. „Plynule mluví čínsky a učí se znaky. Hraje na piano a je hrdinou pro svého mladšího bratra. Je úžasný,“ řekl Jeremyho otec.

Sledujte nový podcast HLASY ZLOČINU: Seděl nenápadně v letadle. Cestující netušili, že Američan Dahlgren zavraždil čtyři lidi v Brně

Tagy: