Podezřelého, který zbil seniorku v metru, poslal soud do vazby. Hrozí mu 2 roky vězení

Vazba

Muže podezřelého z napadení seniorky soud poslal do vazby

Pražská policie obvinila muže podezřelého z útoku na seniorku v metru z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Soud ho poslal do vazby. Hrozí mu až dva roky vězení. V pátek o tom informoval mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Na webu znovu požádal o to, aby se policii ozvali svědci napadení. Pachatel minulý týden zaútočil na Proseku na 90letou ženu, která špatně vidí a pohybuje se o holi. Bil ji do obličeje, když ho požádala o uvolnění sedadla.

Policie o napadení informovala ve středu. Podezřelého zadržela ve čtvrtek ráno v Praze 5 podle informací od revizora dopravního podniku. Útočníka poznal na videozáznamu, který policie zveřejnila.

Seniorka si chtěla minulý týden ve středu v soupravě metra ve stanici Prosek sednout na sedadlo, na kterém muž ležel a celé ho zabíral. Když ji napadl, zastali se jí další cestující. Útočníka se jim sice zadržet nepodařilo, kamera ve stanici ale zachytila jeho tvář. Ženu kvůli zranění v obličeji ošetřili zdravotničtí záchranáři. Útočník jí také poškodil brýle, škoda je více než tři tisíce korun.

Mluvčí opět vyzval svědky, kteří napadení na Proseku viděli, aby se ozvali na tísňovou linku 158. Už dříve policie uvedla, že vyšetřovatelům mohou pomoci videozáznamy, které si někteří svědci natáčeli na mobilní telefony.

Tagy: