Můžeme si to rozdat v televizní debatě, vyzval Babiš premiéra. Do duelu půjdu, ujistil Fiala

Petr Fiala (ODS) ani šéf hnutí ANO Andrej Babiš se nebrání vzájemnému duelu ve studiu CNN Prima NEWS. Současný předseda vlády to potvrdil v pořadu Co na to premiér na CNN Prima NEWS. Reagoval tak na nepřímou výzvu, kterou Babiš pronesl před týdnem ve videu na sociálních sítích.

„Jít s Andrejem Babišem do televizního duelu? Ano, klidně,“ řekl Fiala ve vysílání CNN Prima NEWS. Oba politici se naposledy v televizní debatě spolu setkali na CNN Prima NEWS, a to 3. října 2021 krátce před sněmovními volbami. Znovu se měli střetnout v nedělní Partii loni v březnu. Babiš byl však tou dobou hospitalizován v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fiala hájí kroky vlády: Návrh rozpočtu nebyl naivní. Změny v DPH by byly zjednodušením

„Kdysi jsem měl mít souboj s panem premiérem, ale měl jsem zdravotní problémy. Potom jsem se přihlásil, že bychom si to rozdali, ale pan Fiala si zatím neudělal čas. A nyní? Pokud by to bylo v Partii, tak proč ne?“ odpověděl Babiš jednomu ze svých fanoušků na Instagramu před týdnem ve videu.

K duelům premiéra a expremiéra v uplynulých měsících nedošlo kvůli tomu, že Fiala odmítal s Babišem přijít do studia, dokud se bude šéf ANO ucházet o post prezidenta. „Já jsem se takovému střetnutí nikdy nebránil s výjimkou doby, kdy Andrej Babiš prokazatelně směřoval ke kandidatuře na prezidenta a chtěl to zatáhnout do své kampaně. Tehdy jsem to nepovažoval za vhodné a myslím, že ty důvody byly naprosto srozumitelné a pochopitelné,“ vysvětlil současný premiér.

Nyní se ale zdá, že názorovému televiznímu duelu Fiala versus Babiš už nic nebrání. Brzy by oba politici měli obdržet oficiální pozvánku pro vzájemný duel ve studiu CNN Prima NEWS.

Tagy: