Fiala přál Babišovi brzké uzdravení, Kalousek vytáhl papalášství. Na Twitteru to schytal

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek

Andrej Babiš zůstal hospitalizovaný v nemocnici

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš zůstává v nemocnici IKEM kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům. Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) expremiérovi na svém Twitteru popřál brzké uzdravení. Zároveň však jeho pobyt v krčském zařízení označil za odpudivé papalášství, které prý musí skončit. Za to čelí na sociálních sítích kritice.

„Přeji Andreji Babišovi brzké uzdravení, ale co k čertu dělá v IKEMu? Nikdo z normálních lidí by se při lehké indispozici neměl šanci do IKEMu dostat. Tohle odpudivé papalášství musí skončit. A skončí,“ napsal Kalousek na Twitter. Bývalý předseda TOP 09 se většinou za své příspěvky na této sociální síti těší veliké podpoře. Za tento tweet však čelí i výrazné kritice.

„Moje tchyně se taky léčí v IKEMu. Je taky papaláš? Jste normální? Radši vysvětlete, co děláte ve VZP,“ reagoval jeden z komentujících. Narážel na fakt, že se Kalousek koncem února stal místopředsedou správní rady VZP. „A jaký je rozdíl mezi tím jet do IKEMu a jet na Bulovku? To už jsme kompletně blázni, že sledujeme, do které nemocnice člověk odjede?“ přidal se další.

„Buď je to papalášství a s lehkou indispozicí se dostal do IKEMu. A nebo to lehká indispozice není a pak je třeba v IKEMu správně. Co z toho je pravda?“ ptal se jiný uživatel. O lehké indispozici hovořil mluvčí ANO Martin Vodička v pátek, kdy se informace o Babišově pobytu v IKEMu objevila poprvé.

Sám Babiš se ke své hospitalizaci vyjádřil v sobotu dopoledne. Příliš konkrétní však nebyl. „Zdravím vás všechny. Jak už asi víte, jsem v IKEMu, starají se tady o mě moc hezky, děkuju. Zítra nebudu v Partii, tak jestli jste se těšili, moc se omlouvám,“ napsal předseda hnutí ANO na Facebook.

Fiala: Potkáme se jindy

Nedělní Partie na CNN Prima NEWS měla být první televizní debatou od říjnových sněmovních voleb, kde by se utkali Babiš s premiérem Petrem Fialou (ODS). Současný předseda vlády popřál svému předchůdci brzké uzdravení. „Přeji Andreji Babišovi, ať je mu brzy lépe. V televizní debatě se potkáme jindy, zdraví je přednější,“ uvedl na Twitteru.

Není to poprvé, kdy měl expremiér zdravotní problémy. Loni v červnu musel absolvovat vyšetření kvůli vysokému krevnímu tlaku. Náhle tak zrušil účast na konferenci v Bratislavě.

Šéf hnutí ANO o vysokém tlaku mluvil i v roce 2018, kdy zrušil cestu na bezpečnostní konferenci v Mnichově. Kvůli problémům s tlakem mu měla prasknout žilka v oku. Tehdy také uvedl, že stres u něj vyvolává migrény.

Tagy: