Mysleli, že je mrtvý: Příběh Orea, kočičího dědečka, který měl vůli žít

Přijde vám to jako neuvěřitelná proměna, která musí být upravena v nějaké aplikaci? Ne, je to skutečnost. Ale ošetřovatele z organizace Destiny Pet to stálo více než půl roku tvrdé práce. Po příběhu Knedličky a Slamáčka vám přinášíme další krásnou proměnu, která zahřeje u srdce.

Mysleli si, že je mrtvý

„Oreo k nám putoval z jednoho teplického sklepa, kde jej našel hodný člověk, který si myslel, že je Oreo mrtvý,“ vzpomíná zakladatelka Destiny Pet Tereza Peřinová. Nebyl, a tak přes AniDef – útulek Žim přijel do Destiny. Starý, FeLV pozitivní, podvyživený, pokrytý plísní, vyhnilé zuby, nádor na krku, pokroucená noha, horší motorika, rýma. V tomto stavu přišel do organizace odhadem 14letý kocour, Destiny ale dává všem stejnou šanci a nekouká na to, zda se jedná o psa, kočku, nebo králíka, ani na věk. Chtěl žít, tak dostal svou šanci – a jak se jí chopil, můžete vidět sami.

„Zuby se vytrhaly, nádor vyoperoval, přibral neuvěřitelná čtyři kila a plíseň se vyléčila. Vyskočil si na postel a užíval si, i když měl FeLV a nikdy vlastně nebyl úplně zdravý. Oreo je důkazem toho, že každý by měl dostat šanci,“ říká Tereza.

Kočky potřebují nové zázemí

I díky vám, kteří přispíváte organizacím na jejich činnost, se tyto zázraky mohou dít. Destiny momentálně shání prostředky na nové prostory, kde by mohli poskytnout péči a šanci na nový život více zvířatům, jelikož teď se vše odehrává v domácnostech pracovníků organizace. „Našimi azylanty jsou primárně kočky, a to nejčastěji z prostorových důvodů, ale občas se zde objeví i pes, králík, rybka, morče, potkan nebo třeba holub či andulka. Každému, komu můžeme pomoci, se pomoci snažíme. Trápí nás ale kvalitní prostory, které by nám umožnily pomáhat lépe a více. Je načase organizaci opět posunout kupředu a vybudovat zázemí, jež poskytne úkryt těm, kteří nemají kam jít a nemají nikoho, kdo by jim mohl pomoci.“

Není řešením nasbírat desítky koček do malých prostor ve snaze jim pomoci, když zvířata nemají takový komfort, jaký by si zasloužila. To, co potřebují, jsou adekvátní prostory (ideálně u Teplic - Lahoště, Hudcova, Jeníkova, pokud by měl někdo tip) a vy k nim můžete pomoci! Slepý Moody, hnijící Slamáček, Knedlička, která neměla konečník, to je jen zlomek životů, které se podařilo zachránit – a my jsme vás o jejich životním příběhu informovali.

Oreo odešel za duhový most

Z Orea se stal kouzelný kocouří dědeček, který spal v posteli a mazlil se se svou kamarádkou Madlenkou, která trpěla také kočičí leukémií (FeLV). Nakonec nabral na šest kilo, a tak z něj byla pořádná chlupatá koule. Všichni ho zbožňovali, hlavně jeho křeččí tvářičky. Milující domov našel u Terezy, u které byl až do konce svých dní. Nejdříve odešla Madlenka, jeho velká kamarádka, a dva měsíce nato odešel v 15 letech v Terezině náručí i Oreo. U svého anděla strávil dva roky. Krásné poslední roky svého života plné lásky, dobrot a odpočinku v posteli.

Dědeček Oreo dnes odešel v mojí náručil za duhový most za Madlenkou. Sbohem Ori. 💔

Posted by Destiny Pet, z.s. on Wednesday, April 29, 2020

Tagy: