Na české scéně se nemáme čeho bát, tvrdí vítěz turnaje Samsung Midseason

Zazářil na Samsung Midseason turnaji a zajistil si tak postup na Mistrovství ČR v mobilní hře Wild Rift. Marksman vítězného týmu eSuba, Michal „Wizzy“ Ngo, se rozpovídal o tom, jaké je hájit jedny z nejprestižnějších barev na naší scéně a jak vidí své osobní cíle a sny do budoucna.

Jak hodnotíte předvedený výkon celého týmu?
Úplně úžasně. První hru proti Patres of Love jsme zahráli tak čistě, že to nikdo nečekal, a od té doby jsme všichni měli vítězný drive.

Vnímal jste před turnajem někoho jako seriózní hrozbu eSuby, nebo jste si byli jisti, že nemáte na naší scéně konkurenci?
Před turnajem to byli určitě STOPWATCH, protože s nimi máme nějakou tu historii a vnitřní respekt, ale tímhle turnajem jsme dokázali, že se na české scéně nemáme čeho bát. V sobotu přišlo jedno zakopnutí právě proti nim.

V průběhu celého Samsung Midseason se docela velký počet lidí bavil v chatu. Vnímali jste to nějak jako tým, nebo jste se spíše soustředili jenom na svůj výkon?
Koukali jsme na to, ale jen do té doby, dokud na to náš coach nepřišel. Bál se, že nám to pokazí psychiku. Myslel to rozhodně dobře. Chtěl, abychom se soustředili jen na hraní a náš výkon.

Jak zatím hodnotíte své působení v eSubě? Přichází nějaký větší tlak s tak velkým jménem?
Ze začátku jsem se toho bál, protože eSuba má u nás velké jméno. Ovšem po prvním bootcampu, kde jsem všechny poznal, si to naplno užívám. Jsou to super lidi, všichni jsou milí, ochotní a přátelští.

Co máte teď v plánu, když máte na domácí scéně splněno?
Teď máme v plánu umístit se v Origin Series a zviditelnit se v Evropě.

Máte nastavený nějaký osobní cíl, kterého byste rád dosáhl?
Můj cíl je dostat do se Evropy a hrát primárně na evropské scéně, ale snem je dostat se na světový šampionát.

Co říkáte na Wild Rift scénu? Aktuálně u nás jde totiž dost nahoru.
Je úžasné sledovat, jak se někteří hráči zlepšují. Dokonce mohu říct, že mě výkonem dohání.

Tagy: