V Česku se probouzí zima: Dorazí noční mrazy, studený vítr a na horách sněžení

Studená fronta s sebou přinese prudké ochlazení (ilustrační foto).

Počasí 7.11.2023 6:47

V úterý vyšplhají nejvyšší teploty v Česku místy až na 15 °C. Poté se začne postupně ochlazovat, během týdne bude v noci i mrznout. Meteorologové předpovídají přeháňky, které mohou být i sněhové.

Naše území se nachází v okrajovém proudění rozsáhlé tlakové níže nad severozápadní a severní Evropou. V úterý bude polojasno až oblačno, na východě až zataženo. Ojediněle se vyskytnou přeháňky. Na horách se objeví slabé sněžení. Nejvyšší teploty dosáhnou 9 až 13 °C, na jihu Moravy až 15 °C. Vát bude mírný jihozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Polární záře rozzářila nebe nad Českem. Obloha hrála všemi odstíny rudé

Noc na středu bude oblačná až polojasná, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 6 až 2 °C. Vát bude mírný západní vítr rychlostí 2 až 7 m/s.

Ve středu bude obloha oblačná až polojasná, na horách se místy vyskytnou přeháňky, které mohou být i sněhové. K večeru se od západu očekává ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou 7 až 11 °C, na jihu Moravy až 13 °C. Povane mírný západní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na čtvrtek meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají zataženo až oblačno. Na severozápadě a večer i jinde v Čechách se místy vyskytne déšť nebo přeháňky. V noci teploty klesnou na 5 až 1 °C, při slabším větru na Moravě až na −2 °C. Během dne pak vystoupají na 8 až 12 °C. Vát bude mírný jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Zataženo až oblačno předpovídají meteorologové také na pátek. Na většině území se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 7 až 11 °C. Povane mírný jihozápadní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Tagy: