Drama ve Francii. Letadlo sjelo z dráhy a skončilo v jezeře, zasahovalo 60 hasičů

Ve francouzském městě Montpellier v prefektuře Hérault sjelo v sobotu ráno letadlo z dráhy a skončilo v jezeře. Letiště bylo dočasně uzavřeno, záchranáři museli vyprositi tři osoby, nehoda se ale obešla bez zranění.

Nákladní letadlo Boeing 737-400 španělské společnosti Swiftair sjelo v sobotu kolem 2:50 ráno při přistání z dráhy a skončilo v jezeře. „Z bezpečnostních důvodů a během čekání na specializovanou firmu, která letadlo přemístí, nemohou v Montpellieru na neurčitou dobu přistávat komerční a nákladní lety,“ informovala podle webu leparisien.fr prefektura Hérault ve svém prohlášení.

O uzavírce informovalo na Twitteru také samotné letiště. „Až do odvolání je uzavřené letiště v Montpellier. Technický incident brání normálnímu provozu. Vyzýváme cestující a jejich doprovod, aby nechodili na letiště. Děkuji za pochopení,“ psalo se v příspěvku.

Záchranáři museli vyprostit tři členy posádky. Nehoda se ale obešla bez zranění. „Třem osobám v letadle se nic nestalo. Díky rychlému zásahu záchranné služby byli vyproštěni a odvezeni do bezpečí,“ sdělila prefektura Hérault.

Letadlo označené barvami německé společnosti West Atlantic cestovalo z francouzského letiště Charlese de Gaulla. Podle prvotních informací měl 30 let starý stoj přilétat na 2 600 metrů dlouhou dráhu v nezvykle vysoké rychlosti. V místě navíc údajně bylo špatné počasí. Konkrétní důvody nehody ale zjišťuje Úřad pro vyšetřování nehod. Na místě zasahovalo šedesát hasičů, včetně specialistů na záchranu z vody.

Tagy: