Na Olomoucku spadl ultralehký vrtulník. Uvnitř byl jeden člověk, na místě zemřel

Na obchvatu Olomouce spadl ultralehký vrtulník.

Smrtelný pád ultralightu

Olomoučtí policisté zasahují u pádu ultralehkého vrtulníku. Ten spadl na pole u obchvatu Olomouce. Byl v něm jeden člověk, na místě zemřel, informovala policie. Okolnosti nehody vyšetřuje. Obdobná letecká nehoda se v Olomouckém kraji stala nedaleko Prostějova předloni, kde se zřítilo ultralehké letadlo, i tehdy pilot na místě zemřel.

O tragickém incidentu informovali policisté na svém Twitteru.

Podle olomoucké policejní mluvčí Petry Vaňharové se nehoda stala kolem 11:00, na místě policisté stále zasahují. „Nehoda se stala nedaleko letiště. Okolnosti pádu budeme zjišťovat v součinnosti s leteckou inspekcí a s leteckou službou policie,“ uvedla mluvčí.

Podobnou nehodu vyšetřovali policisté v kraji naposledy v říjnu roku 2020 u Olšan u Prostějova. Malé dvoumístné motorové letadlo, které spadlo na pole mezi obcemi Olšany u Prostějova a Lutín, tehdy pilotoval cizinec, na místě zemřel.

Ve stejném měsíci o týden dříve se zřítilo ultralehké letadlo také na letišti v Novém Malíně na Šumpersku. Letadlo spadlo krátce po vzletu z výšky zhruba 30 až 50 metrů. Při nehodě se vážně zranil pilot, skončil v péči záchranářů. Stroj byl po dopadu na zem zcela zničený.

Tragickou nehodu ultralehkého vrtulníku vyšetřovali policisté v regionu v prosinci roku 2013, malá helikoptéra tehdy havarovala na poli u Štěpánova na Olomoucku. V ultralehkém vrtulníku letěl pouze pilot, který pád nepřežil. Škoda byla tehdy předběžně vyčíslena na čtyři miliony korun. Příčinu pádu vrtulníku na místě vyšetřovali policisté a experti na letecké nehody.

Tagy: