Na Slovensku znovu létaly pěsti. Kandidát od Matoviče udeřil muže, odstupuje z kandidátky

Tomáš Holkovič

Na Slovensku znovu létaly pěsti

Na Slovensku došlo před blížícími se parlamentními volbami k další fyzické potyčce. Kandidát hnutí OLaNO Tomáš Holkovič svého odpůrce dvakrát udeřil pěstí do obličeje. Video z incidentu se začalo šířit po sociálních sítích. Politik se hájí tím, že rvačce předcházelo velmi agresivní chování jeho kritika, který mu měl několikrát plivnout do obličeje. Zároveň sdělil, že z kandidátky odstupuje. Lídr hnutí Igor Matovič vyvození odpovědnosti uvítal.

Jen pár dní po incidentu mezi bývalým premiérem Igorem Matovičem (OLaNO) a exministrem vnitra Robertem Kaliňákem (SMĚR-SD) došlo v předvolební kampani na Slovensku k dalšímu pěstnímu souboji. Tentokrát udeřil Tomáš Holkovič. Video z incidentu, k němuž mělo dojít v sobotu, se šíří po sociálních sítích.

Detailnejšie spomalené zábery z včerajšieho napadnutia / Tomáš Holkovič / Oľano #koniecMatovica #dvereParlamentuSaZavreli

Posted by Peter Kapcak on Sunday, September 17, 2023

Hokovič, který je juniorským mistrem světa v kickboxu, kandidoval v předčasných volbách ze 44. místa uskupení OLaNO. „Chci se omluvit za svou reakci. Mrzí mě to a vyvozuji odpovědnost. Odstupuji z kandidátky, abych neškodil hnutí OLaNO a nekomplikoval boj proti mafii,“ řekl. Zároveň ale zdůraznil, že muž na něj začal útočit bez jakékoliv záminky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nechutné a hanebné. Slováci i Češi ostře komentují bitku mezi Matovičem a Kaliňákem

„Video, které je na internetu, není úplné. Muž ke mně agresivně přišel a plivl mi přímo do tváře, celkem čtyřikrát. Sklonil jsem hlavu a otočil jsem se. Útok se ale opakoval. Během jeho útoku se mi rozbily hodinky. Poslední plivanec, který je vidět i na videu, už jsem nezkousl a došla mi trpělivost. Jako student medicíny si uvědomuji, jak nebezpečné je plivání do obličeje od cizího člověka,“ uvedl Holkovič v příspěvku, který sdílel na Facebooku.

OLaNO jeho vyvození odpovědnosti ocenilo, informoval web Aktuality.sk. „Odsuzujeme násilí i reakci našeho kandidáta. Proto vítáme, že se z kandidátky stáhl. Pokud by se nestáhl, odvolali bychom ho sami. Kandidát na poslance by měl snést i takto primitivní a vulgární útoky, které by neměl opětovat fyzickým násilím,“ sdělil Matovič novinářům na tiskové konferenci.

Tagy: