Na Štědrý večer se opil a spadl ze srázu. Našli ho podchlazeného ve křoví

Podnapilý muž spadl ze srázu

Štědrý večer mohl dopadnout tragicky pro pětapadesátiletého muže z Brna. Podnapilý se totiž zřítil ze zhruba dvacetimetrového srázu a ležel pod ním několik hodin. Měl odřeniny a byl značně podchlazený.

Dne 25. prosince slyšel kolemjdoucí v zahrádkářské oblasti v brněnských Vinohradech úpění a sténání. Následně zjistil, že v houští leží zraněný muž. Obrátil se tedy na městskou policii. „Přivolaní strážníci pak na zemi, mezi klacky a listím, našli muže s čelovkou na hlavě a krvácejícími odřeninami. Muž byl sice při vědomí, ale značně podchlazený. Hlídka proto prostřednictvím operačního střediska přivolala záchrannou službu a zraněného zabalila do izotermické fólie, aby mu poskytla tepelný komfort,“ sdělila policejní mluvčí Markéta Skřivánková.

Muž skončil v nemocnici

Následně jeden mužův známý strážníkům přiznal, že s ním byl na Štědrý večer a odcházel od něj v podnapilém stavu. „Vše tak nasvědčovalo tomu, že se pětapadesátiletý muž po cestě domů zřítil z přibližně dvacetimetrového srázu a ležel tam několik hodin. Záchranáři muže po prvotním vyšetření převezli sanitkou do nemocnice,“ dodala Skřivánková.

Tagy: