Na výchovu čtyřčat a školáka zůstala Helena sama. Manžela jí vzala nemoc, vznikla sbírka

V životě Helenu potkalo štěstí v podobě syna Vojty a čtyřčat Anežky, Moniky, Klárky a Ondry. S láskou je společně s manželem Pepou vychovávala, otec dětí se však červnových šestých narozenin nejmladších členů rodiny nedožil. Zemřel v sobotu 16. března po dlouhém boji s onkologickým onemocněním, bylo mu 36 let. Rodina Heleny proto založila sbírku na dárcovské platformě Donio s jasným cílem: pomoci jí překlenout nejtěžší období jejího života a zajistit dostatek financí při výchově pěti dětí.

O nemoci Pepy se rodina dozvěděla, když bylo čtyřčatům devět měsíců. „Začátkem března letošního roku se nemoc zhoršila a Pepu přijali do nemocnice. Byli jsme tam s ním každý den, až do poslední chvíle. Můj manžel Pepa zemřel v sobotu 16. března,“ sdělila Helena ve vyjádření pro média.

ČTĚTE TAKÉ: Venda trpí Loweho syndromem, 44 let o něj pečuje matka. Teď shání finance na nutnou léčbu

S láskou se manželé dlouhé roky starali o pět dětí: osmiletého Vojtu a čtyřčata Anežku, Moniku, Kláru a Ondřeje, kterým bude v červnu šest let. Helena s dětmi nyní prožívá nejtěžší období svého života, její širší rodina proto na platformě Donio založila sbírku.

Výtěžek pomůže s hypotékou

„Jsme sestřenice a bratranci Helenky a rozhodli jsme se otevřít tuto výzvu, protože chceme Helence pomoci. Vychovávat čtyřčata je náročné, vychovávat pět dětí je ještě náročnější, být na to bez manžela je něco, co si nedovedeme představit,“ uvedla za příbuzné sestřenice Terezie.

„Současná situace je těžká, ale v rámci širší rodiny stojíme při sobě a máme kolem sebe mnoho přátel. Vážím si toho, kolik lidí se připojilo ke sbírce, která byla na podporu naší rodiny otevřena na portálu Donio. Za prvních 24 hodin se sešly neuvěřitelné čtyři miliony korun,“ děkovala Helena.

Veškeré finance, které se podaří vybrat, budou využity ke splacení hypotéky, na běžný provoz domácnosti, kroužky, školní potřeby pro čtyřčata a další náklady na děti. „Vlna veřejné podpory pro nás má obrovskou hodnotu a jsme za ni vděční,“ doplnila maminka dětí s tím, že nyní ona i děti potřebují prostor a čas, aby se s náročnou situací vyrovnaly.

Pokud i vy chcete rodině Heleny pomoci, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Donio.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: K ovládání počítače mu stačí myšlenka. Pacient s ALS testuje revoluční implantát

Tagy: