Tragická smrt pilota na Berounsku: Milan byl srdcař, odešel příliš brzy, truchlí pozůstalí

Při havárii ultralightu na Berounsku zemřeli dva lidé.

Při havárii ultralightu zemřeli dva lidé

Zkušený a laskavý instruktor a hlavně srdcař. Těmito slovy vzpomínají pozůstalí na Milana S., který v úterý tragicky zahynul při pádu ultralightu. Stroj se zřítil na zahradě rodinného domu v obci Tlustice na Berounsku. V troskách spolu s pilotem zahynul i druhý pasažér, který byl starostou vesnice Zaječov.

Na zesnulého pilota vzpomínají jeho přátelé i žáci, kteří ho podle Blesku popisují jako zkušeného laskavého instruktora a srdcaře. Milan S. provozoval leteckou školu a měl mít nalétáno přes 2 200 hodin. „Milane, vždycky jsem si lítání s tebou maximálně užíval! Odešel jsi moc brzy. Měj se tam v tom leteckém nebi krásně,“ napsal na sociální síti Petr.

ČTĚTE TAKÉ: Na Karlovarsku spadl větroň, pilot na místě zemřel. Zřícený stroj našel armádní vrtulník

„S lítostí oznamuji těm, kteří to ještě neví, že nás dnes navždy opustil pilot, instruktor, přítel a kamarád Milan S. Upřímná soustrast rodině a všem, kteří ho znali,“ uvedl na Facebooku Václav.

Stroj se zřítil v úterý okolo deváté hodiny ráno. Na palubě byl kromě pilota i starosta obce Zaječov Vladimír Havlík. „Oba muži utrpěli těžká mnohočetná poranění. I přes snahu všech posádek na místě a zhruba 40 minut trvající resuscitaci svým zraněním bohužel podlehli,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková. Pilot zřejmě havaroval, když nezvládl přistávací manévr.

Okolnosti a příčinu pádu s tragickými následky vyšetřují berounští kriminalisté ve spolupráci s pracovníky z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. „Kriminalisté nařídili i soudní pitvu pro přesné určení příčiny smrti,“ doplnila pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Michaela Richterová.

Tagy:
letadlo policie havárie pilot záchranáři ultralight Michaela Richterová Policie České republiky okres Beroun Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod Tlustice Zaječov Monika Nováková Vladimír Havlík