Nájezd na Barrandovský most se bourá. Tvoří se kolony, situace však není dramatická

Nájezd na Barrandovský most se bourá. Tvoří se kolony, situace však není dramatická.

Jak vypadá situace na Barrandovském mostě?

Silničáři v Praze ve středu začali bourat nájezd na rekonstruovaný Barrandovský most ze Strakonické ulice, v místě je kvůli tomu zúžen průjezd. Na Strakonické ulici se ve středu ve směru do centra tvořila v ranní špičce kolona od chuchelského závodiště, která byla srovnatelná s kolonami v minulých dnech. CNN Prima NEWS sledovala situaci přímo na místě.

Podle pražské Technické správy komunikací (TSK) byla kolem 9:00 v místě doprava na čtvrtém stupni z pěti. Větší problémy v dopravě nejsou, intenzivnější dopravu zaznamenaly v ranní špičce některé objízdné trasy.

„Ve směru do centra stojí dlouhá kolona, chvíli pomalu jede, chvíli stojí až k Chuchli. Situace však není dramatická, je podobná jako před začátkem rekonstrukce. Podle informací, které máme k dispozici, je i na objízdných tazích zdržení maximálně do osmi minut,“ hlásil z Barrandovského mostu kolem 8:30 reportér CNN Prima NEWS Karel Rychlý.

Kvůli bourání nájezdu je doprava na Strakonické stažena ze dvou jízdních pruhů do jednoho, omezení potrvá deset dnů. Oprava mostu z roku 1983, který je součástí Městského okruhu, začala v pondělí frézováním vozovky a je rozložena do několika let. Letos práce potrvají 110 dní a vyjdou na 594,5 milionu korun. Po demolici nynější rampy začne stavba nové. Větší problémy v dopravě na opravovaném mostě zatím nebyly.

„Problémy jsou cestou z Barrandova na most a na Strakonické směrem na Barrandovský most, kde je uzavřen nájezd. Jinak je provoz na mostě celkem plynulý. Jede se možná pomaleji, ale nepřijde mi, že by doprava byla masivní. Už před rekonstrukcí na most mířilo méně řidičů. Buď využívají objízdné trasy, nebo MHD,“ dodal reportér.

Řidiči by po dobu oprav mostu, který je nejvytíženější komunikací v Praze, měli podle TSK využívat objízdné trasy, které vedou zejména po Pražském okruhu, kde byl dočasně otevřen sjezd na Písnici. U Lihovaru vznikla rampa pro otáčení a byla rozšířena kapacita křižovatky u mostu Závodu míru na Zbraslavi. TSK rovněž doporučuje řidičům, aby při jízdě využívali mobilní aplikace, které na základě reálných dat z provozu najdou optimální trasu.

Tagy: