Napadením Miraie se už zabývá i policie. Sháníme svědky a záznamy, pachateli může hrozit vězení

Zpěvák Mirai Navrátil se podle odborníka bude se zlomenou čelistí léčit několik týdnů.

Policie hledá svědky napadení Miraie

Údajným napadením zpěváka Miraie Navrátila se zabývá policie. Případ vyšetřuje jako zločin ublížení na zdraví, za což pachateli hrozí až osm let za mřížemi. Policisté se na veřejnost obrátili s žádostí o pomoc – shání svědky a videozáznamy, které by jim mohly pomoci incident objasnit. Uvedli to v pátek v tiskovém prohlášení.

Případem se policisté začali zabývat na základě informací z médií, uvedli v tiskové zprávě. K napadení zpěváka mělo dojít na jednom z koncertů zpěváka Eda Sheerana v Hradci Králové, vystoupení se konalo minulý víkend. „Policisté z moci úřední zahájili úkony trestního řízení pro zločin ublížení na zdraví, za což hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

ČTĚTE TAKÉ: Zpěváka Miraie zbili kvůli dívce, tvrdí zdroj. Měl se jí dvořit, i když byla zadaná

Policisté žádají svědky události, aby zavolali na bezplatnou linku 158. Zároveň shání videozáznamy údajné potyčky.

Frontman kapely Mirai se po spekulacích vyjádřil na sociálních sítích: „Já se jdu hojit, ale ať nekolují pohádky. Čekal jsem na tágo. Najednou šlupka bez varování a hotovo. Žádné šarvátky, žádné interakce, ani mejdan. S kapelou odsuzujeme jakýkoliv druh násilí.“

Navrátil má nadvakrát zlomenou čelist, kvůli čemuž musel absolvovat operaci. Kapela zároveň zrušila naplánované koncerty. „Mám kus titanu a pár šroubů v hubě, ale jinak žádné drama,“ dal fanouškům vědět na Instagramu.

Zpěváka nyní čeká léčba. „Rekonvalescence bude trvat déle a bude pro něj docela bolestivá. Myslím si ale, že jinak mu bude čelist normálně fungovat. Nějakou dobu bude jídlo cucat hadičkou. Dnes je však chirurgie na takové úrovni, že čelist odborníci sešroubují a bude naprosto v pořádku,“ uvedl pro CNN Prima NEWS učitel zpěvu a hudebník Miroslav Maxant.

„Doba hojení zlomeniny, pokud se tak děje bez komplikací, je šest týdnů, kdy pacient nesmí kousat,“ potvrdil specialista ze Stomatologické kliniky 1. LF UK a Všeobecné fakultní nemocnice Karel Klíma. První tři týdny dotyčný požívá tekutou stravu, další tři týdny kašovitou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vítej v klubu zlomených čelistí: Umělci přejí Miraiovi brzké uzdravení, vzkaz napsala i Havlová

Tagy:
policie Hradec Králové Instagram koncert hudební skupina 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy Mirai Mirai Navrátil napadení Ed Sheeran trestná činnost Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Karel Klíma umění, kultura, zábava a média trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva