Proč jsi mi ublížil, otče? Babiš junior vtrhnul na brífink ANO a pustil se do premiéra

Andrej Babiš mladší narušil mítink svého otce

Babiš junior narušil mítink svého otce a seřval ho

Andrej Babiš mladší, syn premiéra Andreje Babiš (ANO), nečekaně dorazil na zahájení kampaně hnutí ANO v Ústí nad Labem. „Nechal jsem si udělat psychologický posudek, podle něhož nejsem duševně nemocný,“ vmetl svému otci do tváře. Emotivně se ho také ptal, proč mu ublížil.

Babiš nejdříve odpovídal asi 20 minut na otázky novinářů. Když se brífink chýlil ke konci, dav rozrazil Babiš junior a začal na Babiše mluvit slovensky. „Jak se cítíš, otče, když mě vidíš. Proč jsi mi ublížil? I s tím Protopopovem?“

„Budu se bránit a bojovat. Dělám to nejen za sebe, ale i za ostatní lidi kolem mě. Dnes máš narozeniny, jsem naštvaný, ale mám informace, že jsem psychicky v pořádku. To by měla být nejlepší věc, kterou bys měl slyšet na své narozeniny,“ prohlásil. Dodal, že Babiš oblbuje český národ. „Měj se. See you again,“ řekl na závěr v angličtině Babiš junior svému otci.

Babiš junior novinářům řekl, že v Ústí nad Labem byl náhodou s režisérem Vítem Klusákem. Režisér Klusák je skoro-švagr marketingového stratéga hnutí ANO Marka Prchala.

Babiš působil smutným dojmem. Svého syna poslouchal a nic neřekl. Když Babiš junior odešel, premiér směrem k médiím prohlásil: „Chci k tomu jen říct, že jsem se o svého syna vždycky staral. Myslím, že všichni dobře vědí, co se stalo, a kdo zneužívá mého syna. Nechci se k tomu vyjadřovat, mrzí mě to,“ reagoval.

Babiš mladší v roce 2018 ve skrytě natočené reportáži webu Seznam Zprávy uvedl, že ho manžel tehdejší ošetřující lékařky Dity Protopopové Petr Protopopov nedobrovolně odvezl na Ruskem anektovaný poloostrov Krym. Premiér to popřel, jeho syn podle něj trpí schizofrenií.

„Víme, kdo ho zneužívá a nabízí do médií, ale nechci o tom mluvit. Bohužel zneužili jeho stav. Nechci o tom mluvit. Mám čisté svědomí, celý život jsem se o něj staral, to vám určitě potvrdí jeho matka,“ dodal premiér a odešel.

Tagy: