Nebezpečný útočník ohrožoval v Praze ženy nožem, pátrá po něm policie

Hledaný je střední postavy, má vyhublé tváře a nosí dioptrické brýle. Na sobě měl zimní péřovou bundu skořicové barvy, kraťasy, podkolenky a šedou čepici s kšiltem.

Policisté pátrají po nebezpečném muži, který v posledních dnech v Praze ohrožoval nožem několik žen. Jednu z napadených okradl o peníze. Kriminalisté v úterý zveřejnili video, na kterém je podezřelý zachycen. Útočník může být ozbrojený, lidé by se ho proto neměli pokoušet sami zadržet, varovala policejní mluvčí Eva Kropáčová. S jeho agresí se už setkalo pět žen, kriminalisté žádají další napadené, aby se jim ozvaly.

Muž zaútočil na jednu z žen 30. prosince kolem 18:00 na Hlávkově mostě. Napadené se podařilo z místa utéct. „Pachatel však bezprostředně poté opět zaútočil na jinou ženu jdoucí po ulici,“ uvedla Kropáčová. Útočník po 25leté ženě požadoval peníze, které mu ze strachu o život dala.

„Pachatel k ženě přijde, má zřejmě vystřelovací nůž, a ten pak přiloží k těle ženy. Promluvil na ni anglicky, žena mu vydala hotovost,“ popsal incident jeden z kriminalistů pro CNN Prima NEWS s tím, že policistům se ozvalo už pět žen, které ohrožoval. Je možné, že jeho agresivita může narůstat.

„Máme zadokumentovaného pachatele den před incidentem, jak se pohybuje na stanici metra Muzeum. Byl bez roušky, dostával se do konfliktů s ostatními cestujícími a v jednu chvíli dokonce kopal do soupravy metra,“ dodal kriminalista.

Muže ukazují záběry z kamer v metru

Kriminalistům se podezřelého dosud nepodařilo zadržet, mají ale jeho záběry z bezpečnostních kamer v metru. Hledaný je střední postavy, má vyhublé tváře a nosí dioptrické brýle. Na sobě měl zimní péřovou bundu skořicové barvy, kraťasy, podkolenky a šedou čepici s kšiltem.

Lidé, kteří hledaného muže poznají, by měli volat policejní tísňovou linku 158. „Upozorňujeme, že může být ozbrojený, a tudíž velmi nebezpečný,“ varovala Kropáčová. Zadržení podezřelého by proto lidé měli nechat na policistech.

Kriminalisté pracující na případu vyzývají ženy, které muž ohrožoval, aby se jim ozvaly na linku 158. O totéž žádají i napadenou dívku z Hlávkova mostu. „Kriminalisté v této souvislosti dále uvítají jakékoliv svědectví osob, které byly přítomny některému z napadení,“ uvedla Kropáčová.

Tagy: