Nebylo Rusko, nebyla zábava, píší ruská média o MS. Mluví i o příšerné návštěvnosti

Letošní mistrovství světa bylo odsouzeno k neúspěchu hned, jak bylo oznámeno, že se ho ruský tým nesmí zúčastnit, napsal ruský sportovní web sovetov.su. Rozhodnutí vyloučit sbornou ze soutěže totiž vyřadilo většinu hvězd NHL a na turnaji chyběly kvůli ruské neúčasti peníze i diváci, zaznívá také v ruských médiích.

„Škoda, že v semifinále z důvodů nesouvisejících se sportem nebude náš takzvaný rudý tým. Bez něho je to všechno jaksi nudné a předvídatelné,“ stěžoval si ještě před závěrem šampionátu na ruskou neúčast autor komentáře.

„Opravdové hvězdy zámořské ligy se v hlavních zahraničních týmech téměř nevyskytují... A špičkové hráče lze skoro spočítat na prstech ruky. Ve skutečnosti jsou jen dvě – Švéd William Nylander a Čech David Pastrňák,“ pokračoval komentář.

Zápasy během play-off byly poznamenány nízkou účastí diváků, tvrdí jiný komentář, jehož autor předpovídal neúspěch i v případě semifinále. „Tento šampionát vejde do historie jako ten bez Ruska, s příšernou návštěvností, která i v play-off láme antirekordy, a s neuvěřitelně vysokými cenami za ubytování, jídlo i vstupenky,“ napsal komentátor Alexej Železnov. „Bez našeho týmu, bez diváků, bez štědré hokejové země. Takový turnaj zjevně potřebují sportovní funkcionáři. Vědí vůbec hokejoví šéfové, co dělají?“ táže se dál.

Minimálně po nedělním finálovém duelu bylo každopádně pořádně živo, hala v Tampere se postavila na nohy. Domácí Finové zvládli v prodloužení divoký duel s Kanadou výsledkem 4:3 a po vítězství pokračuje úspěšná dynastie. Z posledních tří šampionátů slavili Suomi dvakrát, do toho v únoru ovládli olympijské hry v Pekingu.

Tagy: