Nečekaná návštěva Harryho na galavečeru NFL. Princ vtipkoval, o nemocném otci ale pomlčel

Princ Harry předával cenu na slavnostním večeru NFL.

Princ William veřejně promluvil o zdravotním stavu Karla III.

Jen pár dní po návštěvě nemocného otce se princ Harry opět objevil na veřejnosti. Dorazil na předávání cen NFL v Las Vegas. O králi, kterému byla diagnostikována rakovina, však neřekl ani slovo. Zato žertoval o rugby.

Princ Harry se ve čtvrtek překvapivě objevil na výroční akci NFL Honors v Las Vegas (National Football League je nejvyšší profesionální liga amerického fotbalu, pozn. red.). Na svém prvním veřejném vystoupení od chvíle, kdy král Karel III. oznámil, že se léčí s rakovinou, si neodpustil žert na účet Američanů. „Ukradli jste nám rugby a po svém si ho upravili. Místo nahrávaní dozadu nahráváte dopředu. Geniální,“ vtipkoval Harry podle webu Independent.

ČTĚTE TAKÉ: Nevídaná věc, říká expertka o zveřejnění diagnózy Karla III. Zmínila jeden pozitivní dopad

Na akci předal cenu Waltera Paytona pro nejlepšího muže roku (každoročně se udílí hráči, který se nejvíce podílel na práci v komunitě a podpoře různých druhů charity a nadací, pozn. red.). „Všechno, co vy chlapi děláte na hřišti i mimo něj, je opravdu pozoruhodné. Jste vzory pro miliony lidí,“ uvedl Harry podle webu Page Six ve svém proslovu.

K Cameronu Heywardovi, který tuto cenu dostal za rok 2023, pak podotkl, že „mimořádný závazek pomáhat druhým je odrazem jeho vlastního příběhu“. Heyward, který jako teenager přišel o otce, trpěl v dětství těžkým astmatem a nevěřil, že bude někdy sportovat. V roce 2015 založil nadaci, která pomáhá znevýhodněným dětem.

Harry se na veřejnosti objevil jen krátce poté, co ve Velké Británii navštívil nemocného krále Karla III. Příliš se ovšem nezdržel, návštěva trvala zhruba 45 minut. Po ní princ opět odletěl domů do USA za manželkou, která ho na jeho cestě nedoprovázela.

Média informují, že během krátké návštěvy Harry neviděl ani svého bratra Williama ani švagrovou Kate, která se léčí po operaci břicha. Vztahy obou princů jsou stále na bodě mrazu.

VIDEO: Karel III. zahájil léčbu rakoviny. Slavný onkolog naznačil, o jaký typ nemoci se může jednat

Tagy: