Nečekaný vývoj v kauze Cimický: Navzdory jeho kolapsu začne soud už v příštích dnech

Jan Cimický ve své ordinaci v centru Modrá laguna

Cimického žádost zamítnuta

Navzdory předchozím očekáváním nakonec nedojde k odročení soudu s psychiatrem Janem Cimickým, který čelí žalobě kvůli několika znásilněním a vydírání. Pro CNN Prima NEWS to potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Jana Humeni. Hlavní líčení by mělo začít příští týden v úterý. Cimického převezla 21. října sanitka do Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. Později s advokátem podal kvůli hospitalizaci žádost o odročení soudu.

„Soudce hlavní líčení neodročil, mělo by tak proběhnout,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS mluvčí Humeni. Jednání by se podle všeho mělo uskutečnit v původně stanoveném termínu 7. listopadu. V soudní databázi jsou nařízená na listopad ještě další tři jednání, nově přibyly dva termíny hlavního líčení v lednu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Cimického předávkování mě nepřekvapilo, říká jeho blízký přítel. Bendová psychiatra nelituje

Cimický měl být podle deníku Blesk hospitalizován kvůli předávkování léky. Zda šlo o nešťastnou náhodu, či pokus o sebevraždu před blížícím se soudem, není jasné. „Soudu jsme poslali žádost o odročení nařízeného jednání. Je tedy v současné době na soudu, jak se k našemu návrhu postaví a zda vyhoví,“ uvedl Cimického advokát Miroslav Kučerka poté, co se psychiatr probral z bezvědomí. „Důvodem je hospitalizace klienta,“ doplnil.

Cimický byl obžalován ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. Pětasedmdesátiletý lékař a spisovatel v minulosti prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu. Psychiatra obvinilo před dvěma lety několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování či přímo napadení. Kriminalisté původně navrhli loni v říjnu Cimického obžalovat z 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství pak ale kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo, aby se policisté vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny.

Znovu policie navrhla lékaře obžalovat letos v červnu, státní zástupce podal na lékaře obžalobu v srpnu.

VIDEO: Policie zapečetí domov a ordinaci Cimického, chce ho vyslýchat. Jeho tým mluví o „honu“

Tagy: