Policie hledá svědky noční jízdy v protisměru po Nuselském mostě v Praze

Auto na schodech

Auto „zaparkované“ na schodech

Policisté v úterý zveřejnili záběry vozidla značky BMW, jehož řidič uháněl v noci na neděli Prahou po Nuselském mostě v protisměru. Následně vjel na schody, které se pokusil sjet do parku Folimanka. Na těch však uvízl. Policie po incidentu zatkla muže, který stál vedle nabouraného auta. Ten tvrdil, že vozidlo neřídil, i přes to, že v rukách držel klíče. Kriminalisté hledají svědky.

Do protisměru najel řidič BMW nejspíš už na pražském Chodově, odkud pokračoval po ulici 5. května, přejel Nuselský most a prokličkoval do Lublaňské ulice. Následovala několik desítek metrů dlouhá jízda po chodníku a pokus o sjezd schodů. Ten se řidiči nepovedl, schody se stáčejí totiž doprava, proto na nich uvízl.

Policisté zatkli muže, který jim tvrdil, že neřídil, i přes to, že držel klíč od auta, se kterým si pohrával a několikrát auto otevřel a zamkl. Podezřelý muž se bál manželky. Na otázku policistů kde bydlí odpověděl: „Tady kousíček, stará mě zabije.“ Test na drogy a alkohol muž na místě odmítl. Policisté u něj našli sáček se šesti gramy kokainu. Muže převezli do nemocnice, kde nakonec test podstoupil, výsledky měl pozitivní na omamné látky.

Kriminalisté na případu pracují. „Žádáme všechny svědky, kteří jeli v inkriminovanou dobu po ulici 5. května a viděli řidiče v protisměru nebo mají záběry z palubních kamer, aby se ozvali na linku 158,“ uvedla mluvčí policie Voileta Siřišťová.

Ten, kdo seděl za volantem auta, ohrozil riskantní jízdou ostatní řidiče, případně i chodce. Na svědomí může mít i přechovávání drog. Muž je podezřelý hned z několika trestných činů, pokud ho policisté obviní, hrozí mu až výjimečný dvanáctiletý trest. A to z toho důvodu, že stále platí nouzový stav a tresty jsou přísnější.

Tagy: