OBRAZEM: Srdcervoucí snímky z místa tragédie. Zázračné dítě i muž držící ruku mrtvé dcery

Katastrofické zemětřesení v Turecku a Sýrii napsalo celou řadu silných životních příběhů. Některé z nich měly špatný konec, jiné po hodinách hrůzy končily úsměvem zachráněných. Podívejte se na nejsilnější fotografie, které byly pořízené na místech zkázy.

Nekonečných 56 hodin musel pod troskami přežívat 16letý Mahmut Salman, než ho vyprostili záchranáři. I když strávil více než dva dny ve strachu o vlastní život, na konci všeho jeho tvář zalil úsměv.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Manželka prosila o pomoc marně. Po zemětřesení v Turecku zemřel i fotbalový brankář

Celý svět oblétl také příběh malé holčičky, kterou její matka rodila zřejmě právě v době, kdy se sever Sýrie začal otřásat. Dítě nakonec přežilo, jeho matka ale nikoli. Holčička je teď v dětské nemocnici nedaleko Aleppa. Na světě už nikoho nemá.

Záchranáři v Turecku i Sýrie musejí často dostávat pohřešované ven z hotového labyrintu sutin. Během zemětřesení se totiž sesunuly i vysoké, několikapodlažní budovy. Žena ve městě Elbistan ale měla štěstí. Ji nakonec našli živou.

Svět obletěla i fotografie Mesuta Hancera, který drží za ruku svou 15letou dceru, zavalenou sutinami. Ta zemřela při zemětřesení v tureckém městě Kahramanmaraş, které se nachází nedaleko epicentra.

Bez domova jsou teď kvůli zemětřesení tisíce lidí. Někteří pobývají v improvizovaných táborech, jiní se snaží zahřát u ohňů v ulicích. Záchranné práce i život obyvatel komplikuje tuhá zima.

Na nejsilnější snímky spojené se zemětřesením v Turecku a Sýrii se můžete podívat ve fotogalerii výše.

Tagy: