Nejtragičtější událost, jakou jsme kdy zažili. Velitel hasičů promluvil o střelbě na UK

Velitel hasičské čety, která zasahovala u střelby na FF Univerzity Karlovy, Rony Jabbour.

Hasiči ke střelbě na FF UK

Při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze uplynul už měsíc. Při hrozivé a velmi smutné události zasahovali mimo jiné i hasiči. Velitel čety Rony Jabbour nyní poskytl CNN Prima NEWS exkluzivní rozhovor. V něm popsal, jak celou tragédii vnímal on a jeho kolegové přímo na místě.

„Pro nás je to nejtragičtější událost, jakou jsme mohli zažít. Zažili jsme spousty věcí od požárů, neštěstí, dopravních nehod, ale tohle bylo něco, co jsme zažili opravdu poprvé,“ řekl na úvod rozhovoru velitel hasičů. Byla to pro ně zcela nová situace.

S kolegy poslouchal vysílačkou zprvu velmi kusé informace o možném střelci, ke kterému poté museli vyjet. „Přišel výjezd, vysílali družstvo a žebřík na asistenci policii a na nebezpečí střelce,“ pokračoval pro CNN Prima NEWS Jabbour.

ČTĚTE TAKÉ: Anonym zaslal médiím seznam obětí z univerzity. Škola se distancovala, policie varuje

Napřed přišla vysílačkou zpráva o nutné asistenci policii u osoby, která ohrožovala své okolí zbraní. „Pak přišly další doplňující zprávy, které potvrdily: ‚Kluci, reálně se střílí do lidí, je těžký zatím zjistit odkud,‘“ popsal dále hasič.

Hasiči si tak velmi rychle uvědomili vážnost situace. „Lítost, obava, že se nám to stane znovu, zda jsme udělali všechno tak, jak jsme měli,“ vyčetl společné pocity hasičů ze zásahu.

Na celý rozhovor s velitelem hasičů se můžete podívat v exkluzivním videorozhovoru CNN Prima NEWS.

Tagy:
smrt Policie ČR hasiči rozhovor střelba Univerzita Karlova střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy