Drama na Slovensku. Muž držel v supermarketu rukojmí, předtím zřejmě zavraždil rodiče

Ojedinělý případ na Slovensku

Slovenská policie v noci na čtvrtek zadržela muže, který ve městě Kežmarok na východě země držel v supermarketu jednu ženu jako rukojmí. Podezřelý Ľudovít Š. krátce předtím patrně zavraždil své rodiče. Informovala o tom slovenská média.

Ľudovít Š. měl po předchozí hádce zabít své rodiče v jednom z bytových domů na ulici Generála Štefánika, které patří městu Kežmarok nedaleko Vysokých Tater. Před odchodem z bytu měl nechat puštěný plyn, informoval web tvnoviny.sk.

„Byl nalezen mrtvý manželský pár, přičemž na tělech byly známky cizího zavinění. O několik minut později se v obchodním domě ve skladových prostorech zabarikádoval muž ozbrojený nožem a ohrožoval jednu pracovnici,“ citovala slovenská média policejního mluvčího Daniela Džobanika.

Ženu po sedmi hodinách osvobodili členové elitní policejní jednotky. Muže policisté zadrželi a odvezli k výslechu, kde se potvrdilo, že spolu oba případy souvisí. „Něco po půl druhé v noci policie pachatele zadržela. Rukojmí odvezli do nemocnice. Lidé říkali, že neměla žádné vážné zranění,“ popsal webu Pravda čtenář, který byl v době dramatu v obchodním centru.

Ľudovít Š. se podle informací slovenských médií v regionu proslavil jako úspěšný nohejbalista. Pobíral invalidní důchod a se svými rodiči se podle sousedů často hádal.

Případy, v nichž dojde na braní rukojmích, jsou na Slovensku spíše ojedinělé.

Tagy: