Někteří senioři dostali termín očkování na neděli. Centrum přitom otevírá v pondělí

Očkování seniorky

Dostali termín na dnešek, jenže očkovací centrum otevírá až zítra

Někteří lidé dostali termín očkování na neděli, očkovací centrum přitom otevírá až v pondělí. Desítky seniorů tak během celého dne přicházely do jedné z pražských nemocnic. Narychlo tam proto vymysleli náhradní řešení.

Před devátou ráno provázely hledání očkovacího místa v nemocnici zmatky. Desítky seniorů si přišly pro vakcínu v termínu, který jim přidělil rezervační systém – v neděli. Jenže nemocnice má v plánu očkovat až od pondělí.

„Tuto informaci jsme od začátku uvedli i na našem webu a Facebooku nemocnice. Bohužel někteří zájemci o očkování dostali termín, a to už na 17. ledna,“ okomentoval pro televizi CNN Prima NEWS situaci mluvčí Fakultní Thomayerovy nemocnice Petr Sulek.

Někteří ale o omylu neměli ani tušení a v neděli se tak v čase své rezervace na očkování dostavili. „Já o tom nevím, ke mně se to nedostalo,“ popsal jeden ze seniorů.

Nemocnice sice neplánovala seniory naočkovat ještě v neděli, vyšla jim ale vstříc. Očkovací centrum uvede do provozu v pondělí, nabídla jim proto náhradní místo.

Dzurilla: V systému nejsou hlášeny žádné chyby

„Byla jsem objednaná na ráno, ovšem to se nekonalo, tak mi dali číslo telefonu. Když jsem došla domů, zavolala jsem tam a řekli mi, že zrovna začínají. Musela jsem se vrátit,“ uvedla jedna ze seniorek. „Management byl tak laskav, že vytvořil pro neděli nové termíny, takže všechno šlo plynule,“ popsala další seniorka.

Garant rezervačního systému ale o žádné chybě neví. „Já tohle hlášeno nemám. Na našem systému momentálně chyby hlášeny nejsou. Náš centrální systém běží a termíny jsou výsostně odpovědností očkovacích míst,“ řekl televizi CNN Prima NEWS vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla, kterého chce premiér Andrej Babiš (ANO) navrhnout na státní vyznamenání.

„Můj manžel je IT specialista. Zabývá se testováním softwaru. Kdyby takový produkt ve své práci odevzdal, tak by dostal padáka, ne pochvalu,“ okomentovala registrační systém předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Od pondělí už nemocnice bude očkovat standardně v očkovacím centru, a to jak objednané zájemce, tak ty přesunuté z neděle.

Tagy: