Nelegální automaty, peníze i samopaly. Celníci si na Liberecku došlápli na černé herny

Celníci na Liberecku provedli razii v nelegálních hernách, zabavili výherní automaty, peníze a dokonce i zbraně. Herny provozované v utajeném zázemí běžných hospod a barů vynášely provozovatelům statisíce měsíčně.

Celníci zasahovali na třech místech, podezřelé sledovali už od loňského roku. „Zajistili celkem 34 technických herních zařízení, hotovost ve výši 143 000 korun pocházející z nelegálního provozování hazardu, kamerový záznam a další důkazní materiály. V kanceláři hlavního podezřelého navíc celníci objevili v trezoru nelegálně držené zbraně. Konkrétně se jednalo o dva samopaly, revolver, zásobníky a střelivo,“ uvedla Martina Kaňková, mluvčí Sekce pátrání generálního ředitelství cel.

K čemu konkrétně měly zbraně sloužit, není jasné. Nelegální herny představovaly podle celníků velmi výnosný byznys, zhruba dvacítka automatů dokázala jednomu z podezřelých vygenerovat měsíční zisk 300 000 korun.

Výherní automaty je podle zákona možné provozovat jen s platnou licencí a za splnění mnoha přísných podmínek včetně registrace hráčů. To vše ale majitelé černých heren obcházeli. Existence některých heren byla přitom veřejným tajemstvím. „V jedné herně jsme vedle běžné taxy dostávali stovku na ruku za každého zákazníka, kterého jsme přivezli,“ říká pod příslibem anonymity jeden z libereckých taxikářů.

Tagy: