Okamura Pekarové: Nemáte zkušenost s dětmi. Obnažil jste svou duševní pustinu, vmetla mu

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Tomio Okamura (SPD)

PARTIE Terezie Tománkové 14.8.2022

Tři svetry na miminko nepatří. Podle všeho si to myslí předseda hnutí SPD Tomio Okamura, který se během páteční schůze Poslanecké sněmovny pustil do její předsedkyně Markéty Pekarové Adamové (TOP 09). Během svého vystoupení jí vmetl, že nemá osobní zkušenost s dětmi. „Proto asi můžete říkat takové nesmysly,“ řekl Okamura. Šéfka dolní komory však nepříjemnou narážku ustála s klidem. „Jako obvykle lhal,“ poznamenala.

„Nechci být nějaký osobní, ale já mám dítě. Mému synovi je 27 let a vzpomínám si, jak byl miminko. A podle vašeho názoru já bych měl svému miminku nasazovat tři svetry, aby mu nebylo zima,“ pustil se předseda SPD Tomio Okamura do Markéty Pekarové Adamové.

Narážel tak na nedávné výroky šéfky dolní komory českého Parlamentu o tom, že když jí je zima, oblékne si svetr. „Pro některé je to trošku diskomfort, ale snažím se to vnímat jako přispění celku. Zbytečně neklimatizovat a nevytápět a holt si vzít další svetr,“ řekla v polovině srpna Pekarová Adamová v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS.

Ubohost má už dlouho synonymum

Okamura ale ve svém výstupu pokračoval. „Nezlobte se na mě, ale vy nemáte tu osobní zkušenost, proto asi můžete říkat takové nesmysly. Prostě například kojenec si nemůže vzít svetry dva, tři. Ty vaše návody nesmyslné. Nezlobte se na mě. Takže já budu mluvit o sobě, nebudu mluvit o vás, to jste si všimla, nechci být osobní, ale o své osobní zkušenosti, kterou vy evidentně nemáte z nějakého důvodu. To je mi jedno, z jakého, to vůbec nebudu hodnotit,“ řekl.

Jenže právě opakované zdůrazňování, že předsedkyně Poslanecké sněmovny nemá osobní zkušenost s dětmi, je pro ni velmi osobní. Není žádným tajemstvím, že Markéta Pekarová Adamová se řadu let se svým manželem o dítě neúspěšně snaží.

„Ubohost má už dlouho synonymum. Tím je Tomio Okamura. Mě tato slova od člověka tak pokřiveného charakteru neubližují, ale mohla se dotknout mnoha žen, kterým bych ráda vzkázala, aby si je nepřipouštěly k tělu. Měla záměr ublížit, ale jen do naha svlékla duševní pustinu toho, který je řekl,“ napsala v reakci Markéta Pekarová Adamová v SMS zprávě redakci CNN Prima NEWS.

Máš mou podporu, vzkázal Pekarové Okamurův bratr

Šéfka Sněmovny později reagovala také na Twitteru. „Děkuji moc za podporu! Ubohá slova Tomia Okamury mi neublížila. Navíc jako obvykle lhal, několikrát jsem řekla, že miminka teplo potřebují,“ napsala na sociální síť.

Pekarové Adamové se zastala řada diskutujících včetně politiků, ale také novinářů. „To je opravdu výstavní prasárna,“ komentoval pod příspěvkem s videem s Okamurovým vystoupením komentátor Jindřich Šídlo. „Jindřichu, tyhle prasárny se učí od Rusáků. Vůči mně to jedou taky… S Markétou jsme si nedávno říkaly, že nás tyhle lidské obludy ani nerozbrečí, ani neurazí a rozhodně nás od ničeho neodradí,“ přidala repliku ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

„Máš, milá Markéto, moji plnou podporu! Vím, že s lidmi cítíš a že Ti na nich skutečně záleží,“ připojil slova podpory také Hayato Okamura (KDU-ČSL), bratr šéfa SPD. „Markét, je to duševní mrzák,“ dodal lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

Tagy:
opozice Markéta Pekarová Adamová Tomio Okamura Tomáš Zdechovský parlament vláda svetr Hayato Okamura Poslanecká sněmovna ČR