Kradl, aby mohl do vězení. Když mě nezavřou, udělám něco horšího, vyhrožuje zloděj

Zloděj

Zloděj chtěl jít do vězení?

Trutnovský soud v pondělí poslal do vazby 26letého muže, který kradl v obchodech potraviny a alkohol. Podle informací CNN Prima NEWS mladík věděl, že se o něj ve vězení postarají, a do vazby chtěl jít sám. U soudu prohlásil, že pokud ho do vazby nevezmou, udělá něco horšího.

„Klademe mu za vinu, že minimálně od května letošního roku v 16 případech násilím vnikl do objektů, ve kterých hledal potraviny, alkohol a všechno, co lze zpeněžit,“ řekla k případu 26letého zloděje mluvčí policie Eva Prachařová.

Ukrást měl i automobil a problém mu nedělalo ani okrást kamaráda, který ho pozval na návštěvu. To, že chodil do obchodu nakupovat potraviny a neobtěžoval se platit, bylo zřejmě jeho nejmenším prohřeškem.

Po krátkém jednání poslal soudce muže do vazby, policisté ho proto rovnou převezli do hradecké vazební věznice. Obviněný se k případu odmítl vyjádřit.

Podle zdrojů CNN Prima NEWS zloděj neměl kde bydlet, a jelikož věděl, že se o něj ve vězení postarají, u soudu uvedl, že pokud ho nepošlou do vazby, udělá něco horšího. „Protiprávním jednáním měl způsobit nejméně padesátitisícovou škodu,“ konstatovala Prachařová.

Za krádeže a porušování domovní svobody mu hrozí až osm let vězení.

Tagy: