Neměla praštit moji mámu. 10letá holčička v USA údajně zastřelila ženu na ulici

Policie na Floridě se potýká s otřesným případem vraždy, kterou měla spáchat teprve desetiletá holčička. Dítě údajně střelnou zbraní zabilo ženu, která se zrovna hádala na ulici s matkou pachatelky. Tragédii nedokázal zabránit ani přítel oběti, který rovněž incidentu přihlížel.

Před bytovým komplexem v centru města Orlando došlo v úterý k neočekávanému zločinu. A všechno to začalo hádkou. Té se zúčastnili nejméně čtyři lidé – 41letá Lashun Denise Rodgersová, budoucí oběť, její přítel, desetiletá holčička a její matka.

Mezi matkou dítěte a Rodgersovou došlo ke slovní potyčce, která posléze přešla ve fyzickou konfrontaci. Začít si měla údajně matka holčičky, která druhou ženu praštila, Rodgersová ji posléze rovněž začala mlátit. Vyplývá to z výpovědi přítele zemřelé.

Ten chtěl údajně zasáhnout a hádku ukončit. Rodgersová mu v tom ale zabránila a snažila se se sokyní usmířit. Najednou přítel zavražděné spatřil, že malé dítě drží v ruce zbraň černé barvy. Pak se ozval jeden nebo dva výstřely. Dítě vystřelilo na Rodgersovou, která padla k zemi. Desetiletá holčička následně údajně začala křičet: „Neměla praštit moji mámu.“

Přivolaní záchranáři odvezli postřelenou ženu do nemocnice, tam ale Rodgersová zemřela. Policie mezitím zadržela jak malou holčičku, tak i její matku. Prokuratura podle americké CNN bude přistupovat k případu citlivě a při vyměřování trestu „zváží všechna fakta, věk dítěte i okolnosti“.

Úřady zatím neformulovaly žádný odhad trestu, jakému by mohlo dítě čelit. Floridské zákony umožňují policistům zatknout jakékoli dítě starší sedmi let.

K vraždě Rodgersové došlo v době, kdy si Spojené státy procházejí sérií masových střeleb po celé zemi. V USA se tak znovu rozehrála debata o právu držet zbraň. Letos v zemi průměrně dojde k téměř dvěma případům masové střelby za den.

Tagy: