USA otřásají další masové střelby. Ve Filadelfii zemřeli tři lidé, v Phoenixu 14letá dívka

USA řeší další masové střelby, a to rovnou ve třech městech. Ve Filadelfii několik střelců bezhlavě zaútočilo na lidi v ulici plné podniků. Zastřelili tři osoby, dalších dvanáct zranili. V Phoenixu pak neznámý člověk zavraždil teprve 14letou dívku při přestřelce v obchodním domě. Dalších osm lidí utrpělo zranění. V neděli ráno došlo ke střelbě i v Tennessee, zemřeli tři lidé a dalších čtrnáct utrpělo zranění.

Při masové střelbě ve Filadelfii v Pensylvánii byli v sobotu pozdě večer zabiti nejméně tři lidé a dalších dvanáct osob bylo zraněno, uvedla policie. Střelba vypukla na South Street v centru Filadelfie krátce před půlnocí, napsal web Nypost.com.

Dva muži a jedna žena byli zabiti, všichni utrpěli mnohočetná střelná zranění. Hlídkující policisté slyšeli četné výstřely a spěchali do oblasti plné nočních podniků, barů a restaurací. Zde následně spatřili několik aktivních střelců střílejících do davu.

Střelci použili pět zbraní

„Představte si, že tam byly stovky osob, které si zkrátka užívaly zábavu v South Street jako každý víkend, když vypukla tato střelba,“ podotkl policejní inspektor D. F. Pace. Jeden ze zasahujících policistů na jednoho ze střelců vystřelil. Není však jasné, zda byl agresor zasažen. Jisté však je, že poté odhodil zbraň a utekl.

Na místě policisté nalezli dvě zbraně. Na tiskové konferenci následně oznámili, že bylo použito celkem pět střelných zbraní, neupřesnili však počet střelců. Tragédii podle policie předcházela hádka mezi dvěma skupinami lidí.

U obětí dosud policisté zveřejnili pouze jejich věk, zemřela 25letá žena, 22letý a 34letý muž. Zranění ve věku od 17 do 69 let byli převezeni do nejbližších nemocnic. Nikdo zatím nebyl zatčen, po střelcích policisté pátrají.

Útoků bylo více

Nejednalo se však o jedinou střelbu, kterou policisté v USA řešili. K další došlo v obchodním domě v arizonském Phoenixu, kde při přestřelce zemřela 14letá dívka. Osm dalších lidí utrpělo zranění, dva z nich jsou v ohrožení života. Podle zahraničních médií předcházela tragédii potyčka na večírku uvnitř obchodu. Ta pak vygradovala v sérii přestřelek. Po pachateli policie pátrá.

V nedělních brzkých hodinách policisté zasahovali také ve státě Tennessee. Při střelbě u nočního klubu ve městě Chattanooga zemřeli tři lidé, dalších čtrnáct utrpělo zranění. Dva lidé podlehli střelným zraněním, třetí člověk zemřel v důsledku srážky s automobilem, který z místa střelby ujížděl. Při tomto incidentu podle policie stejně jako ve Filadelfii střílelo více lidí.

Tagy: