Neměli kam utéct. Komanda Hamásu vraždila civilisty v autech i krytech, ukazují nová videa

Komando teroristů z Hamásu u protiraketového krytu v Izraeli

Bojovníci Hamásu obklíčili kryt

Na internetu se objevily další záběry zachycující brutální útok teroristů z Hamásu na izraelské civilisty. Po zuby ozbrojení radikálové na nich střílejí po jedoucím autu a házejí granáty do krytu, v němž jsou schovaní lidé. Podle stanice CNN videa pocházejí z oblasti, kde se konal hudební festival. Islámští radikálové tam povraždili přes 250 lidí.

Obě videa zaznamenaly palubní kamery aut v sobotu ráno. První útok se podle CNN odehrál na silnici u kibucu Re’im, v jehož blízkosti se konal hudební festival Nova. Ze záběrů je vidět, jak nejméně 10 ozbrojenců zahájí palbu na auto. To pak v dešti kulek pomalu pokračuje v jízdě a následně narazí do jiného vozidla. Osud posádky rozstříleného vozu zatím není znám.

Druhé video zachycuje skupinu teroristů u protiraketového krytu. Ozbrojenci míří puškami na muže, který stojí před ním, a následně ho bijí a kopou. Jeden z radikálů pak hází do krytu granát. Z budovy vybíhá muž, na nějž komando Hamásu začne okamžitě střílet. Jak skončili bitý a utíkající muž, není jasné. Štáb CNN, který místo v pondělí navštívil, nicméně informuje o krvavých scénách uvnitř krytu.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry bitky na německém gymnáziu: Učitel chtěl zastavit žákovu oslavu Hamásu, dostal kopanec

Masakr na hudebním festivalu nedaleko Pásma Gazy se stal jedním ze symbolů útoku Hamásu na Izrael. Teroristé tam povraždili na 260 lidí, včetně například bývalého fotbalisty Liora Asulina. Útoky Hamásu si od sobotního rána vyžádaly podle úřadů více než 900 mrtvých Izraelců, z toho 123 vojáků a přes 40 policistů. Zraněných je přes 2 700. Další desítky Izraelců Hamás unesl do Gazy.

Tagy: